Ambasadori pakistanez në OKB: Qëllimi i Izraelit është të shkatërrojë të gjithë idenë e Palestinës

Përfaqësuesi i përhershëm i Pakistanit në OKB, ambasadori Munir Akram tha se qëllimi i Izraelit është të shkatërrojë jo vetëm njerëzit, por edhe të gjithë idenë e Palestinës. Sipas lajmit në median kombëtare, ambasadori Akram, në fjalimin e tij në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së tha se disa nga miqtë e Izraelit e konsiderojnë Hamasin përgjegjës për të gjithë situatën aktuale dhe nuk e fajësojnë Izraelin.

Akram tha se qëllimi i Izraelit nuk është vetëm të eliminojë Hamasin. “Kjo është një luftë kundër popullit palestinez. Qëllimi i Izraelit është të shkatërrojë jo vetëm popullin, por edhe të gjithë idenë e Palestinës”, theksoi ai.

Ambasadori pakistanez shtoi se veprimet e Izraelit janë saktësisht të njëjta me praktikat e fuqive raciste kolonialiste në të kaluarën. “Kur shkelni nderin dhe dinjitetin e njerëzve, i poshtëroni ata, i futni në burgje të hapura dhe i vrisni sikur të ishin kafshë, këta njerëz zemërohen shumë dhe ua bëjnë të tjerëve atë që u është bërë”, tha Akram./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne