Bota

Çekia lë të lirë kreun e terroristëve të kërkuar me buletin të kuq nga Turqia

Salih Muslum, kryeterroristi i PYD-YPG, që është zgjatimi i organizatës separatiste terroriste i kapur ditën e diele në Çeki, u la i lirë nga gjykata.

Turqia i kishte dërguar Çekisë një dosje për ekstradimin dhe arrestimin e përkohshëm të terroristit që ishte ndaluar në Pragë.

Në dosje zinin vend 3 vendime për arrestim të nxjerrja veç e veç për 3 sulme terroriste në Turqi, që kryeterroristi ishte i përfshirë.

Por ai u la i lirë nga gjykatësi në Pragë pavarësisht kërkesës së Turqisë për ekstradim./ trt