Grupi terrorist i MEK kontrabandon ilaçe nga Gjermania dhe Italia, zbulohet rruga që ndiqet

Nga Alireza Niknam

Pjesa e dytë
Në artikullin e parë përmendej se grupi terrorist i MEK-ut, të cilët ishin në listën e organizatave të huaja terroriste në Amerikë (FTO) dhe Evropë nga viti 1997 deri në vitin 2012 për shkak të vrasjes së 17 mijë njerëzve të pafajshëm, pas daljes nga kjo listë dhe me konsultime të gjera mes Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë, më në fund hyri në Shqipëri në vitin 2016. Ky grup terrorist, i cili ka një periudhë rekord prej më shumë se 40 vitesh të vrasjeve dhe torturave të njerëzve të pafajshëm, tashmë ka humbur kapacitetin e tij operacional dhe po kalon periudhën e pleqërisë. Sipas statistikave të marra nga këta persona kur hynë në Shqipëri, rezulton se më shumë se 70% e anëtarëve të këtij kulti terrorist janë nga mosha 70 deri në 80 vjeç dhe me një llogaritje të thjeshtë mund të kuptohet se një person në këtë mosha vuan nga shumë sëmundje që kërkojnë shumë shërbime mjekësore.

Në ditën e parë të pranisë së këtij grupi në Shqipëri, u konstatua se rreth 3 mijë persona nga ky grup ishin vendosur në Shqipëri nga Iraku, tani mund të konkludohet se vetëm shërbimet mjekësore të Kampit Ashraf 3 kërkojnë më shumë se disa spitale në Shqipëri. Një tjetër pikë janë ilaçet që i duhen këtij grupi terrorist dhe historia e pranisë së këtyre personave nëpër farmaci nuk është regjistruar deri më tani. Sipas informacioneve të marra nga doganat shqiptare, u konstatua se asnjë ilaç nuk lejohet të dërgohet veçmas në kamp dhe barnat mund të shpërndahen vetëm pasi të transferohen në farmaci dhe duhet të blihen legalisht nga brenda farmacisë. Pra, lind pyetja kryesore, si i marrin ilaçet këta 3000 njerëz? Përgjigja në këtë pyetje mund të shprehet sikur keni nevojë për ilaçe dhe duhet t’i merrni nga farmacia dhe kjo masë nuk merret, ka mbetur vetëm një rrugë dhe ajo është importimi i ilaçeve në kamp. Duke qenë se kampi i MEK-ut nuk ka asnjë licencë për të krijuar një farmaci, rezultati është se barnat që i nevojiten kampit të MEK-ut furnizohen dhe kontrabandohen në këtë vend pa dijeninë e qeverisë shqiptare.

Në këtë artikull jemi përpjekur të shprehim pika domethënëse për këtë grup terrorist me kërkime në terren nga Shqipëria dhe vendi i mëparshëm ku ka jetuar MEK, Iraku. Grupi terrorist i MEK-ut, sipas të dhënave të marra prej tyre në Irak, kryesisht kanë sëmundje për të cilat ilaçet, sipas hulumtimeve të kryera në Shqipëri, nuk gjenden në këtë vend. Ndër sëmundjet e zakonshme që shfaqen në kartelat mjekësore të anëtarëve të grupit MEK janë Alzheimer, osteoporoza e rëndë, diabeti, kancere të ndryshme, problemet e sistemit tretës, problemet e zemrës dhe presioni i lartë i gjakut. Meqenëse grupi terrorist i MEK ka qenë gjithmonë një kukull apo mjet ushtarak për qeveritë perëndimore dhe për këtë arsye ka marrë pjesë në operacionet ushtarake kundër vendit të tij dhe popullit të Irakut, sigurisht që ka marrë shumë dëme nga këto operacione në masën që pas operacioneve të Forough Javidan, Anfal, Morvarid 1 dhe 2, një numër i madh anëtarësh të MEK-ut kanë vuajtur paaftësi fizike dhe mendore dhe duhet të përdorin ilaçe të veçanta për të kontrolluar ose trajtuar veten. Sipas hulumtimeve, shumica e këtyre barnave nuk disponohen në Shqipëri dhe për t’i furnizuar ato duhet të importohen nga SHBA, Anglia, Gjermania, Italia dhe India. Sipas hetimeve të importit të barnave në Shqipëri, duket se ky vend nuk ka importuar ilaçe për këto sëmundje për shkak të ndalimit të importit të disa ilaçeve, ndaj për rrjedhojë, këto artikuj duhet të kontrabandohen larg syve të shqiptarëve dhe qeverisë. Por si i importon grupi terrorist i MEK barnat e tyre në kampin Ashraf 3 në Manzë?

Përgjigja është e thjeshtë, nën maskën e ndihmave humanitare si importimi i lenteve të kontaktit dhe syzeve për banorët e fshatrave dhe me pretekstin e ndihmës për nevojtarët në afërsi të kampit, ky grup terrorist ka bërë kontrabandë ilaçet që i nevojiten atij. Në bazë të hetimeve, lentet dhe syzet e dërguara në Shqipëri janë prodhuar në Kinë dhe me një vështrim të thjeshtë të syzeve dhe lenteve mjekësore, mund të shihni markën e saj si Wenzhow M&I Eyewear Co., LTD dhe vendin e prodhimit të tyre por dërgesa shkoi fillimisht nga Kina në Gjermani më pas në Itali dhe prej andej hynte në Shqipëri. Epo, pyetja është pse një ngarkesë me pajisje mjekësore që vjen nga Kina duhet të shkojë në Gjermani, pastaj në Itali dhe më pas të hyjë në Shqipëri? Përgjigja është se grupi terrorist i MEK ka regjistruar disa kompani dhe shoqata në Itali dhe Gjermani për të siguruar pajisje mjekësore dhe farmaceutike dhe për t’i dërguar ato në kampin e Muxhahedinëve-e Khalq në Shqipëri. Për shembull, Shoqata e Refugjatëve Politikë Iranianë që jetojnë në Itali dhe Shoqata e Rinisë Iraniane në Itali janë dy shoqata që përdorin maskën e shoqatës për të bërë pastrim parash dhe financuar MEK për të blerë pajisje mjekësore. Më parë, shumë aktivitete të pastrimit të parave janë kryer në Gjermani, Angli dhe Francë, dhe shumë raste të këtyre aktiviteteve janë zbuluar në këto vende, shembuj të të cilave ishin identifikimi i një jetimoreje në Angli, e cila përdorte maskën e një jetimoreje për të ndarë fëmijët nga familjet e tyre, të cilët ishin anëtarë të këtij kulti, pastaj i transferuan në vendet evropiane si Anglia, Gjermania, Franca etj. Këto bamirësi merrnin para nga qeveria dhe organizatat ndërkombëtare dhe këto para u dërguan në selinë e MEK-ut. Vetë Marjam Rajavi u arrestua në shtëpinë e saj në Francë për krimin e pastrimit të parave së bashku me një numër të madh anëtarësh të MEK.

Grupi terrorist i MEK ka dëshmuar shumë herë se do të vazhdojë veprimet e tyre terroriste dhe të paligjshme në çdo mënyrë; nuk ka rëndësi nëse qeveria shqiptare i kufizon apo jo, historia e ka vërtetuar se ata do të vazhdojnë veprimet e tyre për vite me radhë. Para disa vitesh, duke i ndarë fëmijët nga anëtarët e këtij kulti, ata i përdornin për pastrim parash në Evropë nën maskën e fëmijëve jetimë dhe tani i kontrabandojnë ilaçet e tyre nën maskën e mbështetjes së banorëve të fshatrave përreth kampit. Shqipëria, nga të dhënat e kontrabandës së barnave nga MEK, të përfshira edhe në media, mund t’i referohemi lajmit të agjencisë italiane të lajmeve LaRedazione me titullin “Vaksinat migrojnë nga deti, rasti i parë i arratisjes së Astrazenekës, nga Bari në Shqipëri”, më 23 maj 2021, përmendet për arrestimin e 2 anëtarëve të MEK-ut gjatë kontrabandës së vaksinave në Shqipëri nga Roja Bregdetare Italiane. Këta dy persona ishin 73-vjeçari Qasim Farhadi dhe 70-vjeçari Abdolrahim Orangi, të dy anëtarë të MEK-ut në Shqipëri, të cilët ndodheshin në kufirin detar të Italisë me Shqipërinë dhe u arrestuan para se të dilnin nga kufiri i Italisë nga rojet bregdetare të këtij vendi së bashku me ngarkesën e vaksinave kontrabandë.

Këto janë vetëm një pjesë e zinxhirit të trafikut të barnave nga grupi terrorist i MEK-ut, i cili u përmend në këtë artikull dhe i kërkohet kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama dhe Gjykatës dhe Antiterrorizmit të këtij vendi, të intensifikojnë monitorimin e hyrje-daljeve e pajisjeve të kontrabandës në selinë e MEK-ut në Manzë për të parandaluar kontrabandën e drogës në Shqipëri. Shqipëria duhet ta dijë se arrestimi i anëtarëve të MEK-ut që kanë azil politik në Shqipëri, e cila është edhe në kufijtë e Italisë, konsiderohet rrezik për këtë vend, sepse sa herë që të arrestohen personat e këtij grupi terrorist, Shqipëria do të përballet me një largohuni nga Bashkimi Evropian./gazetaimpakt/geopolitika.ru

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne