Si rrallë më herët, Kisha Ortodokse Autoqefale Shqiptare është shprehur në lidhje me martesat mes të njëjtës gjini përmes një deklarate publikuar në gazetën e tyre ‘Orthodoks Times’.

“Kisha Ortodokse Shqiptare shprehu qëndrimin e saj për martesën mes çifteve të të njëjtit seks. Në veçanti, Kisha deklaroi se përjetësimi i njerëzimit ishte bazuar në dy seks dhe bashkimin e tyre.

Thuhet: “Asnjë kulturë, fe apo sistem ligjor (si ai i Solonit, Platonit etj.) nuk e institucionalizoi bashkëjetesën homoseksuale si martesë. Jonatyrshmëria nuk mund të bëhet e natyrshme me dispozita ligjore. Përkundrazi, një ligj i tillë fyen krijimin”, deklaron Kisha ortodokse./droni