Letër e Hapur për Anulimin e Javës Kulturore të Izraelit në Tiranë

Qytetarët shqiptarë kërkojnë qeverisë së Edi Ramës të ndalojë mbajtjen e javës Kultutore Izraelite në Shqipëri, si masë reagimi ndaj genocidit izraelit në Gaza.

Përmes një letre të hapur dërguar Ministrit të Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit Blendi Gonxhe dhe të firmosur mbi 450 qytetarë të profesioneve të ndryshme i kërkohet të anulojë të gjitha aktivitet e parashikuara.

Për organizatorët e Javëve Ndërkombëtare të Kulturës,

Shqipëria krenohet me trashëgiminë e saj të mikpritjes, me strehimin e të huajve, me bujarinë në sigurimin e një jetese – të pakushtëzuar – për ata në nevojë. Askund tjetër nuk është më e dukshme kjo përveçse në strehimin dhe mbrojtjen ofruar refugjatëve hebrenj në përgjigje të politikave gjenocidiale të regjimit nazist gjatë Luftës së Dytë Botërore. Shumë shqiptarë, me të drejtë, janë vlerësuar për mënyrën se si, me vetëmohim dhe deri në rrezik për jetën, u kujdesën për refugjatët. Ngjashëm, në vitin 1999, u mikpritën edhe mijëra refugjatë nga Kosova, kur u përballën me gjenocidin. Kohët e fundit, mikpritjen shqiptare e përjetuan edhe refugjatët afganë që i shpëtuan persekutimit në vendin e tyre.

Bota tani është dëshmitare e një tjetër gjenocidi që po shpaloset në Palestinë. Atje janë vrarë mbi 35,000 civilë nga shteti i Izraelit në 7 muajt e fundit. Po i njëjti shtet që i ka dhënë titullin “Të Drejtët Ndër Kombe” shumë prej bashkatdhetarëve tanë – Izraeli – po kryen, tani që shkruajmë, një spastrim etnik të ngjashëm me atë prej nga kërkuan të shpëtonin shumë refugjatë hebrenj rreth tetëdhjetë vite më parë.

Si anëtarë të komunitetit kulturor shqiptar që shpreh ndërgjegjen e një kombi dhe të njerëzimit, ju shkruajmë me përkushtim të thellë ndaj vlerave që vijnë nga të qenit ndër të “Të Drejtët Ndër Kombe” për të njohur dhe përforcuar rolin e padiskutueshëm që arti dhe kultura kanë në ruajtjen e drejtësisë, dinjitetit dhe humanizmit për çdokënd, duke përfshirë edhe palestinezët.

Javët Ndërkombëtare të Kulturës, platformë e Ministrisë së Ekonomisë, Kulturës dhe Inovacionit që zhvillohen nga maji deri në nëntor në qytetin e Tiranës, pretendojnë të jenë një festë e kulturave botërore, me një kalendar të pasur aktivitetesh, artistësh dhe shfaqjesh. Ne pranojmë dhe vlerësojmë përpjekjet e bëra për të bashkuar njerëzit nga e gjithë bota në një frymë shkëmbimi dhe mirëkuptimi kulturor. Ashtu si dhe në edicionet e mëparshme, shteti i Izraelit është i ftuar të marrë pjesë nga 9 deri më 14  qershor 2024 për të shpalosur kulturën e tij.

Duke marrë parasysh veprimet e vazhdueshme gjenocidale të shtetit të Izraelit në Gaza (sipas Këshillit të Drejtave të Njeriut dhe hetimit paraprak të gjykatës Ndërkombtare të Drejtësisë) dhe shkeljet e panumërta të të drejtave të njeriut në krejt Territoret e Pushtuara të Palestinës të kryera çdo ditë nga forcat e armatosura pushtuese të Izraelit, dhe duke kujtuar realitetin e përjetuar të gjenocidit në Ballkanin Perëndimor vetëm disa dekada më parë, përfshirja e shtetit të Izraelit si pjesë e Javëve Kulturore Ndërkombëtare ngre pikëpyetje të rëndësishme etike në kontekstin shqiptar. Një përpjekje e tillë flagrante që ka për qëllim të normalizojë gjenocidin nuk është thjesht fyerje për përkatësinë e përbashkët si qenie njerëzore: është thellësisht ofenduese për kujtimet kolektive të 30 viteve të fundit në Ballkan.

Gjatë përurimit u tha se “kultura, arti, muzika dhe teatri i bashkojnë njerëzit, ndoshta edhe më shumë se politika”. Një shkëmbim dhe mirëkuptim i tillë kulturor nuk mund të ndodhë me kombe që, kundra gjithë traktateve ndërkombëtare dhe parimeve morale themelore të një njerëzimi të përbashkët, angazhohen në gjenocid.
Teksa është thelbësore të themi se artistët e ftuar jo medoemos përfaqësojnë shtetin apo mbështesin gjenocidin, është po aq e rëndësishme të themi se ngjarjet kulturore mund të bëhen pa dashje instrumente të agjendave politike, që lënë në hije frymën e vërtetë të shkëmbimit kulturor nga pesha e konflikteve të pazgjidhura gjeopolitike. Duhet të jemi vigjilentë ndaj ngjarjeve kulturore që mund të normalizojnë padrejtësitë që po ndodhin, veçanërisht kur këto kryhen në bashkëpunim të drejtpërdrejtë me Ambasadën e Shtetit të Izraelit në Tiranë.  Ngjarjet kulturore nuk duhet të shërbejnë si një pëlhurë e vendosur mbi realitetin e mizorive që po kryhen në mënyrë të vazhdueshme nën shikimin syçelë të botës dhe nuk duhet të bëhen bashkëpunuese me agresorin.

Në të njëjtën frymë me të cilën dikur u treguam të Drejtë, duke shfaqur solidaritet me popullin palestinez, u bëjmë thirrje organizatorëve të anulojnë Javën Kulturore të Izraelit. Gjithashtu, u bëjmë thirrje të gjithë komunitetit artistik  dhe qytetarëve të  Shqipërisë që të tërhiqen nga përfshirja ose përkrahja e aktiviteteve që implikojnë përfshirjen e drejtpërdrejtë ose të tërthortë të shtetit të Izraelit.

Në emër të komunitetit kulturor shqiptar,

Kolektivi Palestina e Lirë

SIGNATORIES/NËNSHKRUES

 1. Fioralba Duma, activist and community organizer
 2. Vincent W.J. van Gerven Oei, publisher and writer
 3. Armando Lulaj, artist
 4. Jeta Kaçka, musician
 5. Ashique Mohammad, urbanist
 6. Pleurad Xhafa, artist
 7. Jonida Gashi, art theorist
 8. Ataol Kaso, publisher
 9. Nadia Abazi, artist
 10. Stavri Çifligu, gallerist
 11. Margo Rejmer, writer
 12. Hana Qena, artist
 13. Mamica Burda, architect and lecturer
 14. Elona Pira, publisher
 15. Raino Isto, art historian
 16. Klodiana Millona, architect and artist
 17. Arnen Sula, architect
 18. Elis Gjevori, journalist
 19. Sergi Melaj, graphic designer
 20. Adele Gjoka, film producer
 21. Ermir Islami, software engineer
 22. Malik ben Abdennabi, programmer
 23. Arlind Ismalaja, programmer
 24. Grigor Malo, programmer
 25. Fiona Mino, architect
 26. Piro Rexhepi, writer
 27. Era Kanani, office manager
 28. Ebba J. Zajmi, writer/artist working in publishing
 29. Bernard Karamanaj, Accountant
 30. Sidorela Vatnikaj, activist
 31. Misuela Shimaj, activist
 32. Joli Lamaj, librarian
 33. Stela Velo, architect
 34. Donika Lekaj, editor
 35. Andi Kociaj, Business Analyst
 36. Edra Tabaku, student
 37. Orges Novi, book collector
 38. Arnold Kapinova, archaeologist
 39. Besnik Sinani, historian, lector
 40. Jora Kasapi, architect
 41. Edison Lika, activist
 42. Era Selimaj, student & activist
 43. Klevisa Ruçi, Community manager, peace activist
 44. Paula Tushi, anthropologist and photographer
 45. Arta Gashi, UK immigration adviser and special educational needs facilitator
 46. Jesmina Sengla, activist
 47. Ilona Cenolli, health policy officer and researcher
 48. Hana Spahia, activist
 49. Nurjona Pinguri, researcher
 50. Sokol Hazizi, architect
 51. Drilon Bekiri, researcher
 52. Leah Whitman-Salkin, editor
 53. Ermela Çelaku, activist
 54. Dragana Kurti, activist
 55. Kristi Goxha, activist
 56. Alban Ukaj, actor
 57. Dora Nano, filmmaker and activist
 58. Era Kraja, economist
 59. Gerta Xhaferaj, artist and architect
 60. Basma Gavoci, architect
 61. Qëndresa Rramani Dervishi, psychologist and neuroscientist
 62. Dugagjin Dervishi, civil engineer
 63. Shqiponja Rramani, artist
 64. Kaltrina Rramani Bajrami, nurse
 65. Saranda Rramani, web developer
 66. Daria Smaja, activist
 67. Oleksandr Holiuk
 68. Antonio Muço, activist
 69. Arbesa Musa, artist
 70. Bassam Abulibdeh, school principal
 71. Oriola Madhi, doctor
 72. Agri Sokoli, teacher
 73. Wendy Morava, creative director
 74. Silvi Naçi, artist and educator
 75. Ana Shima, activist
 76. Angelina Bardhi, interior architect
 77. Drita Beqiri, activist
 78. Kristina Millona, journalist
 79. Melisa Dembogaj, student
 80. Ervina Bajrami, student
 81. Armir Taraj P.E., structural engineer
 82. Denisa Lata, student
 83. Anna Lodeserto, researcher
 84. Bashkim Duma, painter
 85. Justinian Topulli, cleric and social researcher
 86. Thomas Dorsey, software engineer
 87. Agnes Nokshiqi, artist and professor
 88. Ornela Alia, artist
 89. Jon Pasha
 90. Zaynab Khadr, homemaker, mother, human
 91. Megi Ballgjini, architect
 92. Valentina Bonizzi, artist
 93. Patris Pustina, journalist
 94. Gerti Pema, musician
 95. Gentian Ballaqeni, musician and poet
 96. Hiba Ben Abdennabi, filmmaker
 97. Gertjana Shino, marketing specialist and influencer
 98. Tjasa Kancler, artist and professor
 99. Jasmina Hoxha, nurse and activist
 100. Elton Hatibi, historian
 101. Elsa Paja, artist
 102. Endri Dani, graphic designer
 103. Lorna, Doctor, teacher
 104. Alma Germizi, logopedist
 105. Lulzim Plloçi, theologist
 106. Erion Gjatolli, translator
 107. Blerta Hocia, artist and curator
 108. Elian Stefa, curator
 109. Arbër Gashi, curator and researcher
 110. Abel Brahusha, student
 111. Mejreme Daci, film creative, activist
 112. Nada Temelkov, researcher and policy advisor
 113. Elia Gjika, student and activist
 114. Fatime Paja, artist
 115. Naxhire Nurellari, student
 116. Deni Çava, student
 117. Anila Balla, director
 118. Fjona Nela, student and activist
 119. Ajni Nela, student
 120. Marsela Nela, self-employed
 121. Xhesi Hoxholli, landscape architect
 122. Isnalda Sylaj , student and activist
 123. Alexia Malaj, activist and researcher
 124. Ariana Beka, student
 125. Emanuel Ndreka
 126. Blerta Kambo, artist
 127. Klaudia Fagu, curator
 128. Ronald Qema, journalist
 129. Kristi Hoxha, nurse
 130. Fatime Zenelhasani, project manager
 131. Adela Kaca, digital specialist
 132. Albi Dema, programmer
 133. Sara Arifaj, teacher
 134. Serena Fejzo, activist
 135. Xhorxhia Fejzo, student
 136. Uillred Dallto, human
 137. Fjona Stojku, law student and activist
 138. Fisnik Kruja, President of the Muslim Forum of Albania
 139. Nektar Duma, architect
 140. Armand Bora, director
 141. Mendim Akiti, advocate and researcher
 142. Detina Malo, web developer
 143. Jonida Balliu
 144. Ina Petreli, program manager
 145. Renaldo Naka, manager
 146. Silvia Petreli, program manager
 147. Eldi Prifti, security manager
 148. Irida Ndreu, doctor
 149. Valbona Fejza, architect
 150. Xhovana Kuci, economist
 151. Ina Rapushaj
 152. Albina Nanaj, activist
 153. Xhesika Gasa, graphic designer
 154. Klaudia Qunaj, student, social administrator, and activist
 155. Redina Qose, artist
 156. Jona Doda, marketeer
 157. Lejdi Caci, social worker
 158. Rea Nepravishta, activist
 159. Enxhi Muca, teacher
 160. Romina Ruda, director
 161. Bora Baboçi, artist
 162. Megi Halili, student
 163. Bedër Butka, programmer
 164. Meriona Mezani, student
 165. Laert Llaveshi, student
 166. Paskualina Toma, judicial editor
 167. Arlind Koçi, student
 168. Brunilda Basha, architect
 169. Fabjola Ndoj
 170. Sidita Zaja, human rights lawyer and feminist queer activist
 171. Mirjana Pali, urban designer and architect
 172. Kleida Peçulaj, philologist
 173. Fatjon Alku, web and graphic designer
 174. Nigerta Prengzaj, architect
 175. Dafne Bajraktari, property manager
 176. Gonxhe Bojaxhiu, criminologist
 177. Nurjeta Shtini, architect
 178. Jona Selimaj, student
 179. Ihsmira Cabej, student
 180. Brisilda Shtjefni, architect
 181. Etel Haxhiaj, Worcester, MA City Councilor
 182. Drini Hoxha, topograf
 183. Reinald Mehmeti, student
 184. Suada Mehmeti, hairdresser
 185. Iris Nela, architect
 186. Pantesilena Jaho
 187. Iva Kristo, student
 188. Detjon Begaj, Municipal Councilor in Bologna
 189. Alesia Buzhiqi, student
 190. Ervjola Selenica, researcher University of Bologna
 191. Doruntina Vinca, writer and researcher
 192. Ervin Qylafku, theologist
 193. Bena Gremi, illustrator and graphic designer
 194. Ejona Bala, architect
 195. Gerdi Demneri, accountant
 196. Martin Xhoxhi, artist
 197. Sokol Damani, programmer
 198. Imer Çullhaj, freelance
 199. Adna Saliaga, Student
 200. Deni Sanxhaku, activist
 201. Sandro Mele, artist
 202. Daniel Plaku, software tester
 203. Adriatik Kurti, activist
 204. Dorina Pllumbi, architect and researcher
 205. Semiramis Muho, student
 206. Ymer Gurra, IT Engineer
 207. Arilda Lleshi, activist
 208. Armela Vajushi, architect
 209. Fadil Qato, architect
 210. Aleksia Askushaj, architect
 211. Klea Idrizi, architect
 212. Gresia Zeneli, architect
 213. Jeta Pera, activist
 214. Elio Shyti, IT Engineer
 215. Klea Hoxhallari, architect
 216. Joana Meraja, activist
 217. Anastasia Mema, architect
 218. Xheni Hajdari, student
 219. Mateos Meko, web developer
 220. Clara Osma, student and activist
 221. Serena Osma, actress
 222. Daniela Ionita, activist
 223. Merjada Xhafaj, digital marketing manager
 224. Ada Abazi, student
 225. Marlind Laçi, jurist and publicist
 226. Jenifer Tota, activist
 227. Klejton Çika
 228. Ignat Basha, architect
 229. Izabela Mera, student
 230. Erisa Hoxhallari, dental laboratory technician
 231. Sanja Hoxhallari, student
 232. Ema Xheli, student
 233. Eriselda Xhaferri, food and beverage manager
 234. Ronald Demneri, logistics manager
 235. Ridvana Mucaj, architect
 236. Altin Veisllari, IT specialist
 237. Gent Lohja,  mathematician
 238. Zamira Bushati, theologist and teacher
 239. Xhentiana Muskaj, activist
 240. Stavro Xhardha, activist
 241. Rejhana Mucaj, finance
 242. Almeda Tusha, student
 243. Sharuana Myselimi, mathematician
 244. Marleno Nika, researcher
 245. Elira Kadriu, journalist
 246. Boiken Sinaj, project manager
 247. Esmeralda Shania, teacher
 248. Eljat Zhabjaku, pharmacist
 249. Diana Malaj, activist
 250. Kloe Alicanaj, student
 251. Emiljando Kita, activist
 252. Muhamed Farruku, teacher
 253. Xhesjana Çelaj, architect
 254. Selim Bullari, student
 255. Sara Berberi, student
 256. Alban Lohja
 257. Floriar Arapi, jurist
 258. Dardan Beselica, project manager
 259. Alba Beselica, computer technician
 260. Iva Vaso, pharmacist, medical aesthetician
 261. Adnan Ramadhi, teacher
 262. Ilir Kuliçi, mechanic
 263. Ermal Bega, orientalist and publisher
 264. Enriko Peçulaj, activist
 265. Anja Simeoni, student
 266. Ina Lisi, creative director
 267. Fjorentina Hoxha, developer
 268. Tedi Skënduli, developer
 269. Anja Xhakani, researcher
 270. Jonida Çaka, activist
 271. Ana Çaka, activist
 272. Alma Marku, activist
 273. Albiona Asllani, activist
 274. Kevin Ahmetaj, activist
 275. Artesa Stambolliu, activist
 276. Erina Shurdhi, student
 277. Irdi Ismaili, Linux system admin
 278. Nikoleta Meco, architect
 279. Esi Saqe, developer
 280. Klea Beqari, student
 281. Erzen Deliu, tileworker
 282. Nador Bakalli, activist
 283. Taulant Spahiu, student
 284. Jenin Abbas, student and activist
 285. Alpera Llogoni, student
 286. Sindi Prifti, student
 287. Endi Fejza, student
 288. Natali Bliu, activist
 289. Dajana Toska, student
 290. Ejona Domi, student
 291. Rosela Marku, student
 292. Jerome C student
 293. Petrina Ndini, student
 294. Yli Lika, activist
 295. Nevila Myselimi, activist
 296. Fatmira Hoxhaj, teacher
 297. Jasmina Kasemi, activist
 298. Mirsa Ahmeti, nurse
 299. Ardiana Raboshta, zootechnician
 300. Asibela Kasemi, graphic designer
 301. Diana Alija, activist
 302. Ian Elly Ssali Kiggundu, jurist & pianist
 303. Herjon Bushati, bus driver & syndicalist
 304. Erinda Skura, social worker
 305. Benedicta Djumpah, podcaster & activist
 306. Ergjena Taushani, housekeeper, mother, human
 307. Zhaklin Dyrmishi, student
 308. Avni Tafili, theologian / autor motivues
 309. Albiona Prodrimja, architect
 310. Bora Mema, researcher & strategic organizer
 311. Alban Kodra
 312. Edor Domi, photographer
 313. Ervis Bekteshi, doctor
 314. Dan Sokoli, activist
 315. Era Kolgeci, studente
 316. Dita Shaqiri, film student
 317. Klejton Cikaj, activist
 318. Vanesa Buli, student
 319. Rezart Mehmetaj, businessman
 320. Fjolla Spanca, writer, journalist and project coordinator
 321. Frenk Mushi, student
 322. Emma Jorgaqi, student
 323. Ilvi Kapo, Student
 324. Ester Kapo, Student
 325. Nora Bzheta, Artist
 326. Fitim Nuhiu, profesor
 327. Elmaz Fida, translator
 328. Roald Hysa, journalist
 329. Saimir Ismaili, Scholar of Islamic studies and Arabic language
 330. Ylli Gurra, imam
 331. Denisa Dervishaj, medical student
 332. Desard Sijoni, student
 333. Genc Çurgu, translator
 334. Leonora Milani, arkitekte/fotografe
 335. Migen Matraku, imam
 336. Altin Nela, teacher
 337. Artiola Shabani, software tester
 338. Alketa Gjoni
 339. Olta Russell- Project Manager
 340. Aleksandros Memetaj, actor and artist
 341. Flamur Dardeshi
 342. Marsi Deliallisi
 343. Daniela Gjopalaj
 344. Roland Qazimi, environmental engineer
 345. Alfred Aga, mjek
 346. Nurul Nurwulan, pedagog
 347. Dorian Balliu, imam
 348. Alexa Hysi, mother and community organizer
 349. Jetmir Hysi, IT professional
 350. Eriselda Konda, medical
 351. Fisnik Barbullushi, human
 352. Doris Myftiu, studente
 353. Mesih Baraku manager
 354. Dea Maçkiq data analist
 355.  Shkamb Jaka, artis
 356. Blerina Maliqi
 357. Valdrina Aliu, architect
 358. Drilom Gashi, interior designer
 359. Artiola Maksuti, architect
 360.  Erlisa Mehmeti, student & artist
 361.  Lola Sylaj, artist
 362. Alkete Sylaj, artist
 363. Vesa Qena, artist
 364. Albinota Shabani, law student
 365. Erjon Duka, IT
 366. Paola Guma, computer scientist and activist
 367. Shan Karemani, researcher
 368. Selma Fejzullaj, studente
 369. Edona Bylykbashi, project manager
 370. Jetim Luboteni, doctoral student
 371. Erisa Latifi, architect
 372. Selena Ymeri, juriste
 373. Blerina Kanxha, author
 374. Enkeleida Kalemi, digital creator
 375. Senada Mehmeti, aviation engineer
 376. Elena Velaj, business owner
 377. Alesia Burnazi, communications expert
 378. Iris Çepele, student
 379. Milena Selimi, journalist, writer
 380. Agon Hasani, programmer
 381. Ermal Manjani, inxhinier
 382. Alueda Ramaj, student
 383. Adratik Bicaku, worker
 384. Johana Osmani, student
 385. Serxhiola Muca, student
 386. Daniel Prroni, researcher
 387. Endi Tupja, visual artist, researcher
 388. Sara Kelmendi, researcher
 389. Megi Reçi, researcher
 390. Ajla Qose, student
 391. Diori Angjeli, Researcher
 392. Artan Sadiku, psikolog
 393. Adela Salla, business strategy leader
 394. Enea Picari, pastry chef
 395. Sabina Fejzullaj, teacher
 396. Arta Luboteni, pharmacist
 397. Enriketa Ballushi, teacher
 398. Gentjan Fejzullaj, translator
 399. Noel Leshja, web designer
 400. Visa Kadriu
 401. Nazim Mahmuti, psychologist
 402. Klaudia Tamburi, student
 403. Klea Bendo, student
 404. Xhiljola Duro, student
 405. Elton Lelo, përkthyes
 406. Ado Hasanovic, film director
 407. Donjeta Jakupi, linguist
 408. Behlul Zeka, jurist
 409. Daut Ibrahimi, translator
 410. Joana Nushi, software engineer
 411. Armand Hoxhaj, building engineer
 412. Lora Nicaj, artist
 413. Orest Jano, Web Developer
 414. Era Breganaku, student
 415. Marilena Paskali, student
 416. Greis Malaj, architect
 417. Sonila Celaj, architect
 418. Jurgena Alijaj, accountant
 419. Frenki Veshi, Menaxhere produksioni
 420. Nurxhan Meshekran, Product Designer
 421. Dea Jaupllari, Marketing Manager
 422. Blerta Kelmendi, Producente
 423. Dhurata Mehmetaj, Illustrator
 424. Arber Hysenllari, Manager
 425. Nefo Tatari, Automation Engineer in Test
 426. Klea Muceku, artist
 427. Sindi Zhanaj, Teacher
 428. Ormen Zhanaj, Electrician
 429. Edmir Shima, IT
 430. Lea Gjoleka, yoga teacher
 431. Lorina Bekteshi, Marketing expert
 432. Tiziana Lohja, illustrator
 433. Belkisa Kaloshi, student
 434. Esma Bregu, artist
 435. Astrit Cani, writer
 436. Carrie Ann Morgan, Researcher
 437. Krislinda Ahmetaj, Infermiere
 438. Redi Roshi, Copywriter
 439. Elian Xeka, Student
 440. Elio Selimaj, student
 441. Oksana Projku, student
 442. Dorela Binjaku, vet coordinator
 443. Ermir Kërrnaja, translator
 444. Besmir Koçia, specialist emergency physician
 445. Ngadhnjim Fetiu, Project manager
 446. Alban Gorishti, teolog
 447. Melisa Dani, student
 448. Alban Krasniqi – Firefighter / Fire Emergency Dispatcher Senior
 449. Alban Bala – Jurist
 450. Brikena Sinanaj, receptionist
 451. Etjen Reme, student
 452. Valdrin Cuca, Jurist
 453. Hyjni Ferati – Speech Pathologist
 454. Megi Reka, hospital management
 455. Denion Hoxha, receptionist
 456. Ilir Qyrana, architect
 457. Stefani Vlusha, Illustrator
 458. Xhesika Ryta, IT
 459. Bora Dabulla, mësuese
 460. Dea Karoshi, studente
 461. Klara Bardulla, studente

 

Linku i plote me emrat eshte me poshte:

https://docs.google.com/document/d/14UKgvQRgYVFcT6VdSCvnKID460BT3acbqHQVVZrqglk/edit?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0DFaQd9Z_v9wQ_kE8t8ceQ-sdKpjO8dQ0CQbrx1bU4SuRzHypYrGZZVPQ_aem_Ac8YR67KPMXkjep2uTYElNbr5TjxtDyukUIP4tiOPWvCw4uGzc3yVtoYbPPyi8odpZ8lVNjgOYuugyaMJRS1ONJO

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne