Shqiperia

Lëvizja për “Për Universitetin”: Qeveria dhe privati po shkatërrojnë arsimin

Lëvizja për “Për Universitetin” ka protestuar te Politekniku në nisje të vitit të ri akademik. Ata kanë shpalosur një banderolë kundër reformës në arsim, të cilën e cilësojnë si shkatërrimtare.

Qeveria dhe privatët që, pasi e hartuan dhe miratuan reformën shkatërrimtare për arsimin e lartë e veçanërisht universitetin publik, tani po e shtyjnë me të gjitha forcat drejt tij.

Rezistenca do të vazhdojë! Universitetin universitarëve, as tregtarëve e as pushtetarëve” shprehen ata. Lëvizja kundërshton reformën në arsimin e lartë, por qeveria është e vendosur për ta çuar përpara.

Video: