Lideri Suprem u bën thirrje elitave në botën myslimane të bëjnë kërkesë publike për të ndërprerë lidhjet me Izraelin

Lideri Suprem i Revolucionit Islamik Ajetollah Khamenei tha se elitat e botës myslimane mbajnë një përgjegjësi të rëndë përballë zhvillimeve të vazhdueshme në Gaza dhe duhet të bëjnë një kërkesë publike për të ndërprerë marrëdhëniet me regjimin izraelit.

Duke folur në një takim me një grup komandantësh dhe personeli të Forcave Ajrore iraniane dhe Forcave të Mbrojtjes Ajrore të Ushtrisë në Teheran të hënën, Ajetollah Khamenei paralajmëroi kundër katastrofave humanitare që po ndodhin në Gaza pas mbështetjes së SHBA për regjimin izraelit. Ai deklaroi se popujt janë në gjendje t’u bëjnë presion qeverive të tyre për t’i dhënë fund mbështetjes së tyre për regjimin izraelit.

Edhe pse ky regjim mizor dhe i egër ka marrë jetën e grave, fëmijëve dhe të sëmurëve dhe ka vrarë më shumë se 20,000 njerëz, disa vende myslimane ende i ofrojnë atij ndihmë ekonomike dhe madje edhe armë, vuri në dukje Lideri Suprem i Revolucionit Islamik. “Një goditje vendimtare nuk do të thotë të shkosh në luftë me regjimin sionist, por do të thotë ndërprerje e marrëdhënieve ekonomike me të”, tha ai.

Më tej në fjalën e tij, Ajetollah Khamenei paralajmëroi për komplotin specifik të armikut kundër elitave iraniane brenda dhe jashtë vendit, duke thënë se armiku kryesisht synon të parandalojë rolin në rritje të elitave në vend dhe të ngrejë dyshime mes tyre.

Ai u kërkoi elitave iraniane të pengojnë komplotet e armikut që synojnë të krijojnë përçarje në vend. Ajetollah Khamenei pohoi se fuqia kombëtare rrit sigurinë kombëtare, duke thënë se komplotet e armikut do të neutralizohen kur të dëshmojë praninë dhe gatishmërinë e popullit iranian, si dhe fuqinë e pushtetit islamik.

Lideri Suprem vuri në dukje se para fitores së Revolucionit Islamik, pajisjet ushtarake të forcave ajrore iraniane ishin nën kontrollin e SHBA. Megjithatë, pas fitores së Revolucionit Islamik të vitit 1979, elementët e devotshëm të forcave ajrore arritën të ndryshonin natyrën e saj të kontrolluar nga SHBA duke e kthyer forcën ajrore të vendit në një forcë iraniane, tha Ajetollah Khamenei./parstoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne