Prokurorët e SPAK shkojnë të japin llogari në SHBA për punën e bërë!

Amerika ka qenë një ndër vendet që po e përdor Shqipërinë siç ka interesat e veta. Situata politike në vend është në vështirësi.

SPAK u krijua nga Amerika për të vendosur drejtësi dhe kjo ka derguar shumë persona para drejtësis dhe ka sekuestruar pasuri të të fortëve.

Arrestimi i Jamarbër Malltezi dhe ndalimi i Sali Berishës arriten në mbylljen me sukses të detyrës së SPAK dhenë nga Amerika. Thënë kjo detyrë pasi që në momentin që Berisha i shpall non grada këto skena priteshin të ndodhnin, pasi prokurorët dhe qeveria jonë janë zara amerikanë.

Sipas njoftimit të SPAK, Prokurorët e SPAK diskutuan gjithashtu sfidat e sigurisë me Shërbimin Marshall të Shteteve të Bashkuara, i cili mbron gjyqtarët, prokurorët, stafin e gjykatës dhe dëshmitarët federalë të Amerikës.

“Zyrtarë të lartë të SPAK-ut po marrin pjesë në një vizitë studimore në Uashington, DC këtë javë. Të udhëhequr nga anëtarët e ekipit të Zyrës për Zhvillimin, Ndihmën dhe Trajnimin e Prokurorisë Jashtë Vendit të Ambasadës së SHBA në Tiranë (OPDAT), zyrtarët e SPAK-ut u takuan me drejtuesit kryesorë të Departamentit të Drejtësisë nga OPDAT dhe Programit Ndërkombëtar të Ndihmës për Trajnimin për Hetimet Penale (ICITAP). Prokurorët e SPAK diskutuan gjithashtu sfidat e sigurisë me Shërbimin Marshall të Shteteve të Bashkuara, i cili mbron gjyqtarët, prokurorët, stafin e gjykatës dhe dëshmitarët federalë të Amerikës. Vizita do të përfshijë gjithashtu takime me Departamentin e Shtetit të SHBA-së, Departamentin e Drejtësisë, Administratën kundër Narkotikëve (DEA) dhe Byronë Federale të Hetimit (FBI)”, thuhet në njoftimin e ambasadës amerikane në Tiranë./Gazetaimpakt 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne