Qytetarët paguajnë 80 mijë euro çdo ditë për inceneratorin që nuk ekziston”, Braimllari: Po kthehet në rrezik për shëndetin e tyre.

Kryetari i grupit të Këshilltarëve të Partisë së Lirisë në Bashkinë e Tiranës, Endrit Braimllari ka denoncuar rastin e ndotjes së mjedisit dhe mos ekzistencën e inceneratorit.

Në një deklaratë për mediat, Braimllari tha se qytetarët e Tiranës paguajnë 80 mijë dollarë çdo ditë për inceneratorin që nuk ekziston, i cili është kthyer në një burim të rrezikimit të shëndetit të tyre.

Deklarata e plotë:

Ashtu siç është bërë publike nga media dhe nga specialistët e mjedisit, koncensionari i Sharrës po ndot ujërat e lumit Erzen dhe po rrezikon jetën e banorëve.

Mosegzistenca e inceneratorit dhe mosfunksionimi i impianteve të trajtimit të shkarkimeve të lëngëta ka bërë që ujrat e ndotura të shkarkohen në mënyrë të pakontrolluar duke shkatërruar bujqësinë vendase.

Miliona euro nga taksat e qytetarëve shqiptarë shkojnë për pagesat e inceneratorit që nuk egziston i cili tani është kthyer një një rrezik mjedisor për shëndetin dhe jetën e qytetarëve.

Qytetarët vidhen çdo ditë nga papërgjegjshmëria dhe hajdutëria e Erion Veliaj i cili duke marrë konpetencat e këshillit bashkiak në kunndërshtim me ligjin tjëtërsoi fatin e  koncensionit dhe perveçse korrupsionit miliona euro tani është kthyer dhe në përgjegjësin kryesor të ndotjes së ambjentit dhe rrezikimit të jetës e shëndetit të qytetarëvëe që për disa vitë do kënë një dëm të parikuperueshëm.

80 mijë dollarë duhet të paguajnë çdo ditë qytetarët e Tiranës për inceneratorin që nuk ekziston që tani është kthyer në një burim të rrezikimit të shëndetit të tyre.

U propagandua me të madhe që ndërtimi i incenaratorit do të ulte ndotjen mjedisore por në fakt po ndodh e kundërta duke u kthyer në një problem serioz të shëndetit të qytetarëve dhe ende nuk ka një përgjegjës konkret për këtë situatë alarmante.

Ekspertët mjedisorë janë të alarmuar nga kjo situatë e rëndë që rrezikon shëndetin e qytetarëve dhe kjo situatë ka një përgjegjës që është Erion Veliaj. I cili jo vetëm abuzon me taksat e qytetarëve por tani po i rrezikon dhe shëndetin.

Grupi i Këshiltarëvetë Partisë së Lirise në Bashkinë e Tiranës do të kërkojë transparencë dhe llogaridhënie për këtë situatë të rëndë që në mbledhjen e ardhshme të këshillit bashkiak .

Këshilltarët e Partisë së Lirisë do të inspektojnë në terren dhe do të kërkojnë hetim të plotë të kësaj çështjeje.

Do të kërkojmë informacion zyrtar nga çdo instuticion përgjegjës dhe i kërkojmë organeve të drejtësisë të hetojë dhe të marrë përpara përgjegjësisë penale Erion Veliaj si personin kryesor që ka përgjegjësi./TPZ

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne