Shqiptarët e Londrës/ Koalicioni i Ramës kundër “racizmit” britanik

Edi Rama ka arritur të krijojë një koalicion zërash të njohur për ti prirë betejës të asaj që në Tiranë konsiderohet si një fushatë raciste kundër emigrantëve të paligjshëm shqiptarë. Vetë kryeministri në një bisedë me britaniken ”The Telegraph” akuzoi qeverinë e Mbretërisë së Bashkuar se “ ka shpikur dramën” mbi emigrantët shqiptarë, kur tani ata përbëjnë vetëm dy për qind të mbërritjeve me varka përmes La Mansh.

Komentet erdhën pasi kryeministri Sunak tha në fjalimin e tij se plani për të ndaluar anijet që kalojnë La Manshin ka nisur të funksionojë. Sunak deklaroi sot se kalimet me varka të vogla janë reduktuar me 20%.

”Qeveria britanike nuk mund të shkëputet nga propaganda. Është e mjerueshme dhe të lë shije të keqe të shpikësh një dramë për përfitime politike”. Më pak se dy për qind e totalit të mbërritjeve në Britaninë e Madhe ishin nga Shqipëria. Të vazhdosh të flasësh për shqiptarët është gjest i ulët,” i ka thënë Rama gazetës.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne