Spanja kërkon konferencë ndërkombëtare të paqes për konfliktin Izrael-Palestinë “sa më shpejt të jetë e mundur”

E dërguara e Spanjës në OKB në Gjenevë kërkoi sot thirrjen e një konference ndërkombëtare të paqes për konfliktin Izrael-Palestinë pa vonesa të mëtejshme.

Komentet e Aurora Diaz-Rato Revuelta erdhën gjatë fjalimit të saj në Dialogun Interaktiv mbi situatën e të drejtave të njeriut në Territorin Palestinez të Pushtuar nën sesionin e 55-të të Këshillit të të Drejtave të Njeriut në Gjenevë.

Diaz-Rato tha se një konferencë e tillë duhet të mblidhet “sa më shpejt të jetë e mundur”.

Ajo shprehu gjithashtu mbështetje për punën e agjencisë së OKB-së për refugjatët palestinezë (UNRWA), pasi disa shtete e ndërprenë fondet e tyre për agjencinë pas pretendimeve izraelite se disa punonjës të UNRWA-së ishin të përfshirë në sulmin ndërkufitar ndaj Izraelit nga grupi palestinez Hamas më 7 tetor 2023.

Ambasadorja përsëriti gjithashtu thirrjen e Spanjës për një armëpushim të menjëhershëm dhe të përhershëm, si dhe mbështetjen e Madridit drejt një zgjidhjeje me dy shtete./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne