EtiketeFacebook

Shkence Sociale

Media sociale?!

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në epokën që po jetojmë, jemi duke u ballafaquar me një fenomen intensiv të medias sociale. Pasojat e krijuara nga media sociale, ku...

Opinion

Newspeak i fashizmit facebookian

Arbër Vokrri Sapo dola nga bllokada e tretë me radhë e profilit tem n’fb. Secilën herë arsyetimi i cenzuruesve ishte ma kot se tjetri. Herën e parë pa...

Teknologji

Tjetër skandal me Facebook

Facebook pranoi një tjetër skandal me të dhënat e përdoruesve të saj. Kështu miliona fjalëkalime të përdoruesve janë ruajtur të pakriptuara në serverët e...

Bota

Facebook kundër ligjeve të privatësisë

Facebook ka lobuar ndërkombëtarisht për kundërshtimin e ligjeve të privatësisë së të dhënave. Dokumente të dala nga “Observer” dhe “Computer Weekly” zbulojnë...

Bota

Franca takson Google, Facebook dhe Ammazon

Vendimin e Francës për të tatuar bizneset e mëdha dixhitale, pa pritur një konsensus evropian mbi këtë çështje, ka paralajmëruar në një intervistë për gazetën...

Bota

Facebook heq faqet e Sputnik

Është raportuar se rrjeti social Facebook ka bllokuar më shumë se 500 llogari të lidhura me Rusinë, në mesin e të cilave ishin edhe 7 faqe të Sputnik...

Teknologji

Hakohen 50 milionë llogari Facebook-u

Facebook njoftoi se “pothuajse 50 milionë” nga përdoruesit e tij janë lënë të ekspozuar nga një gabim i sigurisë së rrjetit social. Kompania tha se sulmuesit...