EtiketeIndi

Opinion

Kërcënimi i nativizmit Hindutva

Nga: Farhan Mujahid Chak Lëvizja fashiste Hindutva në Indi, me të cilën qeveria aktuale e Narendra Modi-udhëhequr nga Partia Bharatiya Janata (BJP) është e...

Bota

Tempulli i xhamisë në Indi

Gjykata e Lartë e Indisë vendosi të shtunën në favor të një grupi hindu në një nga mosmarrëveshjet më të vjetra dhe më të diskutueshme të vendit mes hinduve...

Bota

Xhamu Kashmiri ndahet në dy pjesë

Xhamu Kashmiri, statusi i veçantë i të cilit u hoq më 5 gusht të këtij viti nga qeveria nacionaliste hindu e kryeministrit të Indisë, Narendra Modi, u nda në...

Opinion

Myslimanët e Indisë

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Teoricieni shoqëror, David Harvey, antropolog dhe gjeograf amerikan me famë botërore, në veprën e tij me titull “Gjendja e...

Bota

Qeni asfaltohet!

Kjo foto tregon një qen të ngordhur, i cili është varrosur i gjallë nga asfalti i nxehtë nga një ekuipazh ndërtimi. Punëtorët dyshohet se derdhën asfaltit e...