Thenie nga Necmedin Erbakani

Thëniet e mendimtarit mysliman, Necmettin Erbakan:
– “Ju dëshironi që unë të falem në xhami dhe të largohem nga politika, ndërsa djalit tim e mësoni të urrejë Islamin në shkollë, që djali im të kthehet dhe ta rrënojë xhaminë mbi kokën time.
– Forca e këtij Umeti nuk është në topat, tanket apo pushkët, por në rininë e tij të devotshme, besimtare.
– Jeta është besim dhe xhihad, dhe fitorja u takon atyre që i mishërojnë ato.
– Kurani është një hartë, intelekti është një busull dhe besimi është një far që ndriçon rrugën tonë.
– Nëse ndani (ky është turk e ky arab); pastaj nuk mbetet as turke as arabe. Por nëse ju pëlqen aleanca juaj në (Betejën e Galipolit); nuk mbetet as anglisht dhe as frëngjisht.
– Me degjoni;
Nëse Islami do të ishte vetëm lutje, leximi i Kuranit dhe madhërimi i Allahut, a do të ishte varri i sahabit (Ebu Ejub el-Ensariut) në Stamboll?!
– Nëse nuk ua mësoni fëmijëve tuaj hallallin dhe haramin, jetën e dynjasë dhe ahiretin, mësojini çfarë të doni, nuk do të bëni burra prej tyre.
– Sionizmi është një krokodil, me nofullën e sipërme Amerika, nofullën e poshtme Europa, trurin e tij Izraelin dhe trupin e tij bashkëpunëtorët tradhtarë mes nesh.
– Një miliard e gjysmë muslimanë që presin zogjtë Ababil të shkatërrojnë tetë milionë izraelitë?! Pasha Allahun, nëse do të vinte Ababili, do të na vriste me gurë.
– Ashtu si Deti i Kuq ishte varrezë për Faraonin, Mesdheu do të jetë varrezë për Izraelin.
– Zëvendësimi i dollarit amerikan me dinarin islamik është më i rëndësishëm se bërja e një bombe bërthamore dhe ka një ndikim më të madh në balancën e fuqisë globale.
Muslimani mendjemprehtë nuk shikon vetëm ngjarjet, por shikon konspiracionin e thurur pas tyre”.
– Myslimanët që nuk kujdesen për politikën do të sundohen nga sundimtarë që nuk kujdesen për Islamin./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne