Transporti i drogës nga Gjermania dhe Italia nga grupi terrorist i MEK

Nga: Alireza Niknam

Në dy artikujt e mëparshëm thamë se grupi terrorist i MEK, i cili ishte në listën e organizatave terroriste të Shteteve të Bashkuara dhe Bashkimit Evropian nga viti 1997 deri në vitin 2012 për shkak të vrasjes së 17 mijë njerëzve të pafajshëm, pasi u largua nga ky listë dhe me negociata të gjera të Shteteve të Bashkuara me Shqipërinë, më në fund hyri në këtë vend në vitin 2016. Ky grup terrorist, i cili ka një rekord prej më shumë se 40 vitesh të vrasjeve dhe torturimeve të njerëzve të pafajshëm, tashmë ka humbur kapacitetin e tij operacional dhe po kalon moshën e vjetrën.

Sipas statistikave që u janë marrë këtyre personave kur kanë hyrë në Shqipëri, rezulton se më shumë se 70% e anëtarëve të këtij kulti terrorist janë nga 70 deri në 80 vjeç dhe për të siguruar ilaçe dhe pajisje mjekësore për këta persona, MEK ka tentuar të kontrabandojë drogë nga Gjermania dhe Italia, dy qendra furnizimi janë përmendur edhe në artikullin e mëparshëm në lidhje me këtë.

Në këtë artikull do t’i hedhim një vështrim statusit të dosjeve mjekësore të anëtarëve të MEK-ut pas operacionit të 1988 si dhe personave, emrat e të cilëve shfaqen në kërkimin në terren si furnizues të barnave dhe pajisjeve të kontrabanduara në kampin Ashraf 3 në Shqipëri.

Sipas hulumtimit të kryer rreth kampit Ashraf dhe kampit “Liria” në Irak, të cilat ishin nën kontrollin e forcave të koalicionit amerikan pas rënies së Sadam Huseinit, si dhe marrjes në pyetje të ushtarëve amerikanë të përfshirë në rrethimin dhe kontrollin e kampit, janë marrë disa raste që japin një pamje më të mirë në këtë drejtim, ku na jep të dhëna për gjendjen fizike të anëtarëve të këtij grupi. Në kampin “Liria”, i cili ishte nën rrethimin dhe kontrollin e forcave amerikane, pati raportime për kërkesa të përsëritura nga anëtarët e MEK për t’i dhënë fund rrethimit të kampit në mënyrë që drejtuesit e MEK të mund të siguronin ilaçe speciale për njerëzit e tyre që janë plagosur dhe invalidizuar në operacionin “Forough Javidan” të 1988 dhe kanë akses të lirë në spitalet irakiane.

Pas përfundimit të rrethimit të Kampit “Liria” dhe lejimi i anëtarëve të MEK-ut për akses në pajisjet mjekësore, ilaçet dhe spitalet në Irak, sipas statistikave zyrtare të qeverisë irakiane dhe forcave amerikane, u konstatua se në vitin 2013, një sasi prej 2 milionë e 168 mijë dollarë janë shpenzuar për trajtimin mjekësor të pacientëve që përfshin ilaçe, materiale bazë mjekësore dhe dentare, kryerjen e operacioneve në spitalet e Bagdadit, ky numër në vitin 2014 përfshin një shumë të barabartë me 2 milionë e 585 mijë dollarë. Me fjalë të tjera, për dy vitet 2013 dhe 2014, grupi terrorist i MEK-ut ka shpenzuar 4 milionë e 754 mijë dollarë për çështjet e tyre mjekësore dhe lind pyetja se si ky grup nuk ka shpenzuar as një dollar që nga hyrja në Shqipëri e deri më tani në procedurat mjekësore? Sipas informacioneve të marra nga qeveria irakiane, 907 persona nga grupi terrorist i MEK ishin në listën e pritjes për trajtime urgjente dhe të nevojshme dhe shërbime kirurgjikale kur ndodheshin në kampin “Liria”, nga të cilët 245 ishin gra dhe 662 ishin burra. Si ka mundësi që me gjithë këto raste, anëtarët e MEK nuk janë shtruar as edhe një herë në spitalet shqiptare?

Siç shihet sot, Shqipëria konsiderohet si një vend i rëndësishëm për MEK-un për qëllimet dhe planet e tyre politike dhe deri pak kohë më parë ata e kthyen këtë vend në një vend të fushatave të tyre politike dhe terroriste kundër Republikës Islamike të Iranit. Pas bastisjes së policisë në kampin e MEK-ut (20 qershor 2023), ky grup nuk mund të vazhdojë më aktivitetet e tij politike dhe terroriste si më parë dhe për këtë arsye në vendimin e ri kanë vendosur zhvendosjen e selisë në Toronto e Kanadasë dhe 109 anëtarë të shtabit qendror janë dërguar në Kanada, natyrisht në rrugën e transferimit duket se drejtuesit e grupit nuk kanë ndërmend të transferojnë anëtarët e rregullt dhe kanë dërguar vetëm stafin qendror dhe anëtarët e vlefshëm në Kanada.

Për shkak të transferimit të grupit në Kanada, sipas informacioneve të marra nga kërkimet në terren pranë kampit, rezulton se pas aksionit të policisë dhe antiterrorit shqiptare në kamp dhe vendimit për transferimin e selisë së grupit në Kanada, në grup pati shumë pakënaqësi që një numër i madh anëtarësh donin të largoheshin nga kampi dhe për këtë qëllim, drejtuesit e grupit filluan të përdorin strategjinë e pastrimit të brendshëm ose organizativ për të heshtur protestat, në një mënyrë të tillë që ata të ndajnë anëtarin nga grupi dhe t’i bëjnë atij anëtari një shpëlarje truri, dhe nëse kjo nuk funksionon, ata anëtarë do të ekzekutohen dhe zhduken fizikisht nga drejtuesit e MEK. Sipas raportimeve të marra nga faqja zyrtare e Muxhahedin-e Khalk dhe anëtarëve që së fundmi nga ky kamp, 28 anëtarë të këtij grupi terrorist janë janë ndarë nga jeta ose vrarë në 2 muajt e fundit me strategjinë e “Pastrim Organizativ” dhe Drejtuesit e këtij kulti në të gjitha rastet kanë deklaruar se kanë pasur sëmundje të rënda. Kjo pavarësisht se sipas hetimeve të spitaleve përreth kampit dhe qeverisë shqiptare, drejtuesit e grupit nuk kanë lejuar spitalin dhe qeverinë shqiptare të bëjnë autopsi dhe madje nuk kanë lejuar mjekët të bëjnë kontrolle në trupat e tyre, por vetëm duhet të lëshojnë certifikatën e vdekjes, dhe arsyeja për këtë është dhënë nga drejtuesit e MEK-ut si traditë iraniane. Kjo nuk është një çështje e drejtë dhe drejtuesit e MEK e përdorin gabimisht këtë taktikë që arsyeja e vdekjes së anëtarëve të mbetet e fshehur sepse nëse zbulohet vrasja e anëtarëve nga drejtuesit e grupit, grupi nuk do të ketë më aftësi për të kontrolluar anëtarët e pakënaqur. Pak kohë më parë, Parlamenti Evropian, në një nga rezolutat e tij me numrin P9_TA(2023)0292, e akuzoi këtë grup për torturim dhe frikësim të anëtarëve të tij dhe diasporës iraniane dhe foli për falsifikimin e nënshkrimeve të parlamentarëve nga MEK në letrat që ata përfaqësues bënin duke mos ditur asgjë për këto falsifikime.

Larg rrëmujës dhe kaosit brenda kampit, siç u tha në artikullin e mëparshëm, disa figura në Itali dhe Gjermani i kanë siguruar MEK-ut ilaçe dhe pajisje mjekësore dhe i kanë futur kontrabandë në kampin e MEK-ut në Shqipëri. Fillimisht, shkojmë në Itali dhe hedhim një sy në rrjetin e mjekëve dhe infermierëve që janë të ngarkuar me sigurimin e ilaçeve dhe pajisjeve mjekësore për këtë kult në Itali:

Dr. Nasser Gholi Ardalani është djali i Iraj, i lindur më 13 qershor të vitit 1960 nga Hamadan (një nga provincat e Iranit).

Prej disa kohësh ai është në krye të komunitetit të specialistëve dhe të diplomuarve që jetojnë në Itali. Gruaja e tij Gita Ahrabian është një nga anëtarët e arratisur të grupit dhe ndodhet në Romë të Italisë dhe është pronare e një prej farmacive me reputacion në këtë qytet. Ajo është vajza e Taëfiq dhe Faride, i lindur më 5 tetor të vitit në Tabriz (një nga qytetet e Iranit). Z. Ardalani me pseudonimin Nariman dhe bashkëshortja e tij Gita Ahrabian me bashkëpunimin e Seyed Mehdi Mirarabshahi janë elementët financiarë të MEK-ut, disa nga artikujt dhe pajisjet mjekësore të nevojshme si maska, etanol, tableta Gelofen, disa aparatura oksimetra, 3 ventilatorë, fustane dhe çarçafë specialë për pacientët në spitale etj… janë përgatitur dhe dërguar me korrier special në Shqipëri.

Gjatë shpërthimit të koronavirusit, ndërkohë që shumë vende evropiane, madje edhe Italia po përballeshin me mungesë të madhe maskash, Dr. Ardalani kërkoi në mënyrë aktive furnizimin dhe dërgimin e pëlhurave speciale për maska, dhe për shkak se dërgimi i këtyre artikujve ishte normalisht i ndaluar nga qeveria, këta njerëz këto sende i dërgonin ilegalisht me kontrabandistë të posaçëm që quhen “korrierë”, në kampin Ashraf 3 në Shqipëri. Sejjid Mehdi Mirarabshahi, i njohur si Mehdi Florence, ishte një nga elementët financiarë dhe mbështetës të grupit terrorist të MEK-ut, i specializuar në sigurimin e artikujve dhe nevojave të MEK-ut, veçanërisht në sektorin mjekësor dhe erdhi në Itali nga Amerika pak kohë më parë dhe është vendosur në qytetin e Firences.

I lindur më 7 Maj të vitit1952 në Teheran, Mehdi Arabshahi u largua ilegalisht nga Irani për në Pakistan në vitet 1980, dhe më pas, për shkak të ekspertizës së tij në trafikimin e qenieve njerëzore, ai kontrabandoi disa anëtarë të grupit në vendet evropiane pa dokumente identiteti, dhe ai ka strehuar shumë herë në shtëpinë e tij anëtarët e lartë të MEK-ut. Hulumtimet në terren rreth shtëpisë së tij kanë treguar se në shtëpinë e tij ruhen sasi të konsiderueshme pajisjesh mjekësore elektrike dhe mekanike, si dhe sende të tjera ndihmës mjekësore si paterica, karrige me rrota etj., që funksionojnë plotësisht të cilat kontrabandohen në Kampin Ashraf 3. Sipas informacioneve të marra nga Shqipëria, ai është duke udhëtuar vazhdimisht drejt Shqipërisë dhe duke bërë punë mbështetëse për MEK-un.

Doktor Mahmoud Hakamian, i lindur në vitin 1959, shkoi në Itali në vitin 1979 për të studiuar stomatologji dhe pas disa kohësh u rekrutua nga grupi terrorist i MEK dhe u transferua në Romë. Së bashku me Esmail Mohaddis (pasardhësin e Mahmoud Hakamian në propagandën dhe organizimin e demonstratave dhe takimeve dhe që ka lidhje me komunën e Romës në Itali) dhe një grua të quajtur Makarram (Bibi Ishrat Mirnejad Anbarani) në Itali, ai mori një shtëpi me qira për aktivitetet e grupit. Ai e ka marrë me qira në Romë për 3000 euro dhe bashkëpunon me njerëz të quajtur Youssef (Korrespondent i Press në Romë) dhe Behzad, i cili është përgjegjës për aktivitetet e reklamimit dhe kryerjen e demonstratave dhe takimeve, në rrjetin e furnizimit të artikujve farmaceutikë të MEK-ut.

Zyra e grupit terrorist të MEK në Romë, që shërben  si qendër për magazinimin e mallrave dhe pajisjeve teknike dhe mjekësore dhe planifikimin e dërgesave kontrabandë në Shqipëri, ndodhet në Via delle Egadi 13A 00141 Rome Lazio, dhe të gjithë personat e mësipërm e kanë vizituar shumë herë këtë vend. Kjo zyrë furnizon me medikamente dhe pajisje mjekësore që u nevojiten njerëzve në këtë kamp për të mbijetuar dhe i sjell në kamp nën maskën e ndihmave bamirëse dhe humanitare nën urdhrat e kreut të selisë Ashraf 3 në Shqipëri.

Tani që jemi njohur me njerëzit dhe rrjetin e MEK-ut në Itali, është koha t’i hedhim një sy ekipit të këtyre personave që transmetojnë urdhrat e nevojshëm mjekësorë në Itali dhe Gjermani. Sipas informacioneve dhe hetimeve në terren nga Shqipëria, u konstatua se në kampin e MEK-ut ndodhen 3 mjekë dhe njëri prej tyre është doktor Abbas Shakri, i cili dërgon porosi medikamentesh në rrjetin e furnizimit me barna në Itali dhe Gjermani. Pjesa tjetër janë Dr. Alfred, dhe Dr. Adelina që bashkëpunojnë me Dr. Fazel (Abbas Shakri). Në vitin 1986, Abbas Shakri, i cili punonte në Spitalin e Martirëve Tajrish në Iran dhe më pas iku nga Irani, kishte ekspertizë në urologji dhe po kalonte një kurs specializimi në kozmetologji, në selinë e MEK në Shqipëri punon me pseudonimin e Dr. Shahed.

Nga hetimet dhe intervistat me ata që u ndanë nga kampi, u konstatua se sëmundjet e zakonshme në kamp, përveç aftësisë së kufizuar në operacionet ushtarake, përfshijnë kancerin, presionin e gjakut, sëmundjet e syve dhe sëmundjet neurologjike si depresioni, Alzheimer dhe sëmundja e Parkinsonit, hernia, goditjet në tru dhe në zemër, diabeti, sëmundjet e zemrës që kërkojnë kirurgji, astma dhe gulçimi, dhe sëmundjet e mëlçisë dhe hepatiti.

Në lidhje me këtë, nga informacionet e marra nga anëtarët e ndarë së fundmi, u përgatit një listë që tregon problemet mjekësore të disa prej këtyre personave në mënyrë që informacioni i dhënë të verifikohet edhe nga grupi terrorist i MEK-ut, p.sh., Elham Fardipour vuan nga kanceri, Malihe Amini vuan nga MS, Huri Seyedi vuan nga MS, Sarëar Faqhhi vuan nga tumori në tru, Taghi Abbasian vuan nga presioni i lartë i gjakut, Reza Jalali vuan nga tensioni i lartë, Khosro Rezaei vuan nga sëmundjet e zemrës, Fateme Noorani vuan nga një goditje në tru, Abdallah Mahmoudi dhe Poran Chavoshi janë me aftësi të kufizuara.

Këta janë vetëm një pjesë e vogël e listës së të sëmurëve të këtij grupi terrorist dhe këta njerëz janë gjithmonë duke marrë ilaçe dhe kanë nevojë për pajisje të posaçme mjekësore për shkak të paaftësisë që gjetën nga operacionet e “Forough Javidan” të 1988 dhe Morëarid, dhe pajisjet dhe barnat u futën kontrabandë në Shqipëri. Ky vëllim mallrash importohet në kamp pa i paguar as edhe një dollar qeverisë shqiptare, paratë që mund të ishin shpenzuar për njerëzit dhe industrinë e Shqipërisë dhe për të përmirësuar ekonominë e këtij vendi. A nuk ka ardhur koha që qeveria shqiptare dhe Edi Rama t’i hedhin një vështrim më të afërt dhe të qartë veprimtarisë së këtij grupi terrorist, dhe të parandalojnë aktivitetet ilegale të këtij kulti?/GazetaImpakt/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne