Zbulohet arsyeja pse ministri francez i arsimit sulmon muslimanët dhe hixhabin

Franca tregoi përsëri me vepra që bën të kundërtën për të cilën mbahet apo vetëvlerësohet në raport me liritë dhe të drejtat të barabarta për të gjithë qytetarët e saj.

Javën e kaluar në Francë nisi viti i ri shkollor, por oficerët e policisë qëndruan në portat e shkollave për të zbatuar vendimin e ministrit të Arsimit, Gabriel Attal, për të ndaluar futjen në institucionet arsimore dhe mbyllur dyert pë nxënëset që mbajnë hixhab ose Abaja.

Kjo erdhi pas urdhërit të Attal, miratoi vendimin e qeverisë për ndalimin e tyre me arsyetimin se për vendimin e tij ndikoi ruajtja e identitetit laik të shtetit, duke zgjedhur të bëjë të paditurin, pasi laicizmi bazohet në idenë se nuk ka fe shtetërore, por që qytetarët kanë të drejtë të besojnë atë që duan dhe të praktikojnë lirisht fenë e tyre, me kusht që të mos ofendojnë apo dëmtojnë të tjerët.

Attal, është shfaqur disa herë si një ndëshkues i ashpër i çdo nxënësje në Francë që mban veshje islame.

Por kush është ky ministër? Cila është jeta e tij? Për Attal është fakt publik i njohur se ai është homoseksual dhe kjo e bën më kuptimplotë se përse e sulmon vrazhdësisht besimin fetar islam dhe çdo element të tij. Ai jeton me partnerin e tij, këshilltar i presidentit francez, Stéphane Séjourné prej disa kohësh.

Nuk dihet nëse orientimi i tij e ka nxitur të ketë qëndrime kaq të ashpra ndaj muslimanëve por është fakt publik që ai me veprimet e tij po lufton islamin në Francë në emër të laicitetit shtetëror. /GazetaImpakt/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne