EtiketeMuslimanët

Opinion

SHQIPFOLËSIT KARAGJOZ ANTITURK!

Nga Savash VELIU Lufta e fundit në Nagorni Karabah mes Azerbajxhanit dhe Armenisë, e cila veç të tjerash shërbeu dhe si poligon dhe vend testues për armët...

Opinion

Republika laike katolike e Francës

Nga Ergun Yildirim Franca është një republikë laike katolike. Katolik do të thotë e vërteta universale. Ju nuk keni zgjidhje tjetër përveçse ta pranoni këtë të...

Opinion

Ramazani në karantinë!

Nga Zaraf Bangash Ramazani është muaji i reflektimit të thellë shpirtëror dhe përtëritjes së trupit dhe shpirtit. Përkundër zakonit të disa muslimanëve që...

Opinion

Kërcënimi i nativizmit Hindutva

Nga: Farhan Mujahid Chak Lëvizja fashiste Hindutva në Indi, me të cilën qeveria aktuale e Narendra Modi-udhëhequr nga Partia Bharatiya Janata (BJP) është e...

Islamofobi

Islamofobia në rritje në SHBA

Gjatë viteve të fundit në SHBA është vënë re një rritje e islamofobisë. Mediat, kryesisht online kanë raportuar se rastet e dhunës ndaj muslimanëve në vend...

Opinion

Paqja botërore varet nga Jeruzalemi

Nga: Yusif Kaplan Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu dhe Presidenti i SHBA Donald Trump do të kthejnë botën në një ferr të gjallë, një gjë që do të jetë...

Bota

Pas ujgurëve është radha jonë

Protestuesit pro-demokracisë në Hong Kong u mblodhën në solidaritet me Ujgurët e Kinës këtë të dielë në një veprim që mundësi të zemërojë Pekinin pasi ata e...