Shqiperia

Zyrtari i PPE-së: Në Bruksel flitet për lidhjet e qeverisë shqiptare me mafian

 

Ish-nënkryetar i Partisë Popullore Europiane (grupimi politik ku aderon edhe PD) Mario David, aktualisht zv/Sekretar i Përgjithshëm i Centrist Democrat International, ka hedhur akuza ndaj qeverisë nga Kuvendi Kombëtar i PD.

Ai tha se në Bruksel e shohin me spekticizëm rrugën e Shqipërisë drejt BE-së. David tha gjithashtu se në korridoret e Brukselit ka dëgjuar që qeveria shqiptare bashkëpunon me mafien në trafikun e drogës dhe qenieve njerëzore.

Në korridoret e Brukselit kritikat kryesore janë mungesa totale e luftës kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Në Bruksel thuhet në prapaskena se ka bashkëpunim mes shtetit dhe mafies në trafikimin e drogës, qenieve njerëzore dhe armëve. Ky imazh duhet të ndryshojë rrënjësisht. Perceptimi i pandëshkueshmërisë për ata që i kryejnë këto krime duhet të marrin fund.

Hapja e negociatave është vetëm fillimi i një ëndërre që duhet të materializohet. Shqipëria duhet të dëshmojë dëshirën dhe vullnetin e saj për të marrë pjesë sa më parë në politikat e BE-së.
Mario David, ish-nënkryetar i Partisë Popullore Europiane

OPINIONE