ArkivaAugust 2018

Historia Opinion

ARNAUTËT

Shkruan: Nexhat Ibrahimi Arnautë janë shqiptarët në fjalorin turk dhe në fjalorin e disa popujve të tjerë. Mendimi dominues është se kjo fjalë e ka prejardhjen...

Bota Opinion

Loja e Iranit dhe rezultati i parë

nga Fehim Taştekin Klika aktuale që ndodhet në Shtëpinë e Bardhë është duke punuar për të vënë në jetë ambicjet e mbetura përgjysëm nga ekipi i mëparshëm në...

Bota

Merkelit nuk i pëlqen debati për Ozil

Angela Merkel mori pjesë në një program të kanalit të parë të televizionit gjerman ARD dhe iu përgjigj pyetjeve mbi aktualitetin. Kur moderatori i përmendi...

Bota

Europa ndalon llambat e vjetra

Pas rreth 60 vitesh ndriçimi të shtëpive dhe rrugëve me llampa halogjene, këto të fundit do të ndalohen në të gjithë Europën nga 1 shtatori. Sasitë rezervë...

Bota

FMN paralajmëron Arabinë Saudite

FMN në raportin më të fundit të tij që u publikua më 24 gusht, ka paralajmëruar Arabinë Saudite mbi pasojat e shtimit të shpenzimeve financiare. Arabia Saudite...

Shqiperia

Edi Rama dhe charteri i Igli Tares

Lexon shpjegimin e Kryeministrisë dhe duket se hamendjet bien me lehtësi përpara të vërtetës së thjeshtë. Duket sikur ajo pak transparencë u ka munguar gjithë...