Bota

71 Vjet nga NAKBA (Katastrofa)

Gjatë Nakba-s (Katastrofës), pushtuesit izraelitë kanë dëbuar, 950 mijë palestinezë nga fshatrat dhe qytetet e tyre.

Kanë kryer 70 masakra ndaj shtetasve palestinezë, ku si pasojë 15 mijë prej tyre kanë mbetur të vrarë.

28% e tyre janë strehuar në 58 kampe zyrtare në varësi të UNRWA (Agjensia e Ndihmës dhe e Punës e Kombeve të Bashkuara për Refugjatët Palestinezë në Lindjen e Afërme)

Kanë uzurpuar mbi 774 fshatra dhe qytete palestineze, ku 531 prej tyre i kanë shkatërruar plotësisht.

Deri në vitin 2018, numri i refugjatëve palestinezë të regjistruar ka arritur 6.02 milion refugjatë.

Kampet e refugjatëve palestinezë janë shpërndarë si më poshtë:

10 Kampe në Jordani

9 Kampe në Siri

12 Kampe në Liban

19 Kampe në Bregun Perendimor

18 Kampe në Gaza

 

burimi: fb/Palestinezët në Shqipëri