Demonstrata në Londër dhe Suedi në mbështetje të palestinezëve

Rreth 100 mijë demonstrues pro-palestinezë në Angli dolën në rrugë dhe kërkuan ndalimin e sulmeve të regjimit sionist në Gaza.

Sipas ISNA, mbështetësit e Palestinës dolën të shtunën në rrugët e Londrës dhe duke dënuar krimet e kryera nga regjimi sionist në Gaza, kërkuan armëpushim dhe ndalimin e sulmeve ndaj popullit të këtij rajoni. Rreth 100.000 njerëz kanë marrë pjesë në këtë demonstratë dhe kanë brohoritur slogane si “Nga lumi në det, Palestina do të çlirohet” dhe “Izraeli është një shtet terrorist”.

Në ditët e kaluara, qindra mbështetës të kombit palestinez në pjesë të ndryshme të botës, duke përfshirë Evropën dhe Shtetet e Bashkuara, zhvilluan demonstrata në mbështetje të Palestinës dhe dënimin e agresionit sionist kundër Rripit të Gazës, si dhe mbajtën flamuj palestinezë në duar. Mijëra mbështetës të popullit palestinez në Stokholm dolën gjithashtu në rrugët e kryeqytetit suedez në një shfaqje të fuqishme uniteti dhe në protestë kundër sulmeve të Izraelit (regjimit) në Gaza. Ata kërkuan fundin e sulmeve të regjimit sionist, armëpushim të menjëhershëm dhe hyrje të papenguar të ndihmave humanitare në Rripin e Gazës.

Operacioni “Stuhia Al-Aksa” ka hyrë në ditën e tij të 23-të, ndërsa lajmet flasin për intensifikimin e sulmeve brutale nga regjimi sionist ndaj zonave të banuara, objekteve mjekësore dhe shkollave në Gaza, dhe kushtet e banorëve të Gazës janë aq të rënda saqë edhe rrjeti amerikan (NBC) të shtunën në mëngjes duke cituar lajme nga ekipi i tij, raportoi se gjendja e banorëve të Gazës nën sulmet e pamëshirshme dhe gjithëpërfshirëse të regjimit sionist është e mjerueshme dhe e tmerrshme.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne