“Frika nga Turqia” po përhapet si zjarr i egër. Nëse Turqia është kthyer, të tjerët do të shkojnë! Mesdheu Lindor i përket Turqisë!

Nga: Ibrahim Karagul

Zhvendosjet e mëdha të energjisë që nuk i kishim parë për shekuj me radhë shkaktuan boshllëqe masive të energjisë në rajonin tonë. Nga kush duheshin mbushur këto boshllëqe?

Shtetet e Bashkuara.? Franca? Vendet e Bashkimit Evropian? Izraeli? Apo regjimet arabe nën kontrollin e SHBA dhe Izraelit?

Asnjëri prej tyre. Në një epokë ku civilizimi perëndimor po regreson, monopoli shekullor i fuqisë është thyer dhe fuqitë e reja që i përballin ata po dalin në skenë, asnjë prej tyre.

Nëse Turqia kthehet, të tjerët do të shkojnë.

Sepse Turqia është kthyer.  Ajo është kthyer me tërë fuqinë, intelektin, kujtesën dhe pretendimet e tij.

Nëse Turqia kthehet, atëherë kjo do të thotë që të tjerët do të shkojnë. Sa herë që ktheheshim, sa herë që arrinim një ngritje, të tjerët regresoheshin dhe dobësoheshin. Kjo sepse ekzistenca dhe lufta jonë ka qenë me më të fuqishmit.

Sot mund të shohim se kush do të shkojë, kush do të duhet të largohet nga Mesdheu, cilat fuqi do të lënë rajonin tonë. Kjo tërheqje do të bëhet shumë më dramatike.

Ju do të shihni se si të gjitha vendet që ju mendoni se janë shumë të fuqishme do të bëhen një nga një joefektive. Evropa do të bëhet më e dobët, shtetet artificiale në rajon do të bëhen edhe më të padobishme. Do ta shohësh.

Ai ‘front’ do të mbante Turqinë në boshtin SHBA, BE, Izrael.

Ndërsa e gjithë kjo po llogaritej, ndërsa ekuacioni i energjisë po rivendosej, ata e mbajtën Turqinë jashtë çdo plani. Kjo sepse ata gjithmonë e kishin frikë. Ata kishin frikë nga zgjimi, ndërmarrja e veprimeve dhe rivendosja e të gjitha këtyre lojërave.

Prandaj, ata krijuan paraprakisht brenda Turqisë strukturat që do të kontrollonin mendjen politike dhe prirjet shoqërore. Ata i mblodhën këto parti dhe organizata terroriste në një front të përbashkët.

Qëllimi i tyre ishte që ky front i ri të kontrollojë publikun lokal në përputhje me planet e SH.B.A.-së, Evropës dhe Izraelit dhe ata më pas do të ri-planifikojnë atë hendek fuqie ndërsa do të kishin sukses ta mbanin Turqinë jashtë. Loja kundër vendit tonë u vendos si në të gjithë rajonin dhe brenda.

Ata që braktisën Turqinë, ata që bashkëpunojnë me Perëndimin do të përballen me zhgënjim të madh.

Të gjithë ata që braktisën Turqinë në të gjitha frontet ku po bën një luftë janë pjesë e planit të ri të hartës së energjisë së Perëndimit. Ne e quajmë këtë tradhti. Historia politike thotë të njëjtën gjë. Ne jemi dëshmitarë të një ngjarjeje tjetër tragjike që kemi qenë dëshmitarë në këtë rajon për shekuj me radhë.

Braktisja e tyre, kundërshtimi i tyre kundër Presidentit Rexhep Tajip Erdogan nuk ka asnjë lidhje me politikën e brendshme. Gjuha e tyre politike, pozicioni i tyre, forma e tyre e kundërshtimit është në harmoni të plotë me strukturimin e ri të SHBA, Evropës dhe Izraelit në rajonin tonë. Të gjithë ata që shikojnë me kujdes do ta shohin këtë fakt.

Kjo është arsyeja prapa frikës, panikut të tyre.

Por nuk doli aspak siç prisnin. As nuk do të ketë kurrë. Pavarësisht nga të gjitha përpjekjet e tyre brenda dhe jashtë, megjithë kërcënimet e tyre, Turqia do të jetë i vetmi vend që plotëson vakumin e energjisë në këtë rajon. Turqia, si një vend që ka ndërmarrë veprime pas një pauze prej një shekulli, do të bëjë që frika e tyre më e keqe të bëhet e vërtetë.

Kjo është arsyeja prapa panikut të Francës. Kjo është arsyeja prapa panikut të Greqisë. Kjo është arsyeja që qëndron në themel të armiqësisë së frontit të Emirateve të Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) – Arabia Saudite. Kjo është arsyeja pse Izraeli themeloi frontin arab kundër Turqisë. Kjo është arsyeja pse ata po sjellin që të gjithë ndërmarrësit e tyre në rajon që janë kundër Turqisë.

Ju do të duartrokiteni në përputhje me armiqësinë tuaj ndaj Erdoganit

Erdogan dhe Turqia janë çështja e politikës së brendshme të të gjitha vendeve në Evropë. Çështja e konkurrencës në SHBA midis Donald Trump dhe Joe Biden është gjithashtu Erdoğan dhe Turqia. Ky është rasti edhe në Izrael.

Disa regjime arabe janë duartrokitur nga Perëndimi në masën e kundërshtimit të tyre ndaj Erdoganit dhe Turqisë. Kjo është mënyra se si ato përforcojnë fushat e tyre të fuqisë.

Sa më shumë të jenë kundër Erdoganit, aq më shumë ata mendojnë se do të favorizohen nga Perëndimi. Ata mes nesh marrin pozicionet e tyre bazuar në “ndalimin e Turqisë”.

Vetëm ky fakt është një shpallje e hapur e llojit të fuqisë që është bërë Turqia.

Ata nuk prisnin kaq shumë. Arma e fundit është marrë nga duart e tyre. Ata janë të shtangur.

Perëndimi po dëshmon ngritjen e një fuqie në një madhësi që nuk e mendoi kurrë dhe as nuk e priste. Ata gjithmonë kishin frikë nga “zgjimi i Turqisë”. Por ata kurrë nuk menduan se kjo do të ishte aq e shpejtë, kaq e papritur dhe e vendosur, sa do të ishte aq efektive, sa Turqia do të vepronte me aq guxim. Ata janë të shtangur.

Turqia u mbyll në një çështje prej disa vitesh ku vetëm zonat e Perëndimit mund të ndërhynin. Fusha më e dobët ishte ekonomia, dhe kjo gjithashtu u kapërcye me zbulimin e gazit natyror, dhe ato që do të zbulohen dhe shpallen më tej. Arma e tyre më e fortë u është marrë nga duart. Shumë shpejt do të kuptohet se fronti që ata vendosën brenda do të jetë gjithashtu i padobishëm.

Kjo është për shkak se vrulli i energjisë është në anën e Turqisë. Të gjitha zhvillimet në shkallë botërore po mbështesin dhe forcojnë Turqinë. Ndërkohë, Turqia po forcon këtë fushë me mijëvjeçarët e saj të pasurisë së historisë politike në rajon.

Thjesht shikoni këto ekperimente, vrasës që na janë lëshuar dhe po na sulmojnë!

Nga Perëndimi, ata lëshuan në Turqi Greqinë si një vrasës ekperimental. Nga Lindja, ata po lëshojnë drejt Turqisë Armeninë si një peng tjetër.

Në jug, ata lëshuan kundër Turqisë Emiratet e Bashkuara Arabe, regjimin egjiptian dhe administratën e arabisë saudite. Ata ndërtuan një front Izraelo-Arab të udhëhequr nga Princi i Kurorës së Emirateve të Bashkuara Arabe Mohammed bin Zayed dhe Princi i Kurorës së Arabisë Saudite Mohammed bin Salman.

Ata lëshuan organizata të tilla si Partia e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) dhe Daesh kundër Turqisë. Partia Revolucionare Çlirimtare e Popullit / Fronti (DHKP-C) dhe organizata të tjera që janë gjithashtu në të njëjtin front me këto dy organizata. Ata që i krijuan të gjitha këto dhe ata që krijuan “Fronti Stop Turqi” brenda vendit janë të njëjtat fuqi./GazetaImpakt/yenisafak

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne