Opinion

Kritikë e Ashpër ndaj Kryebashkiakut të Tiranës

Nga Pirro Prifti

Pershendetje i nderuar Kryebashkiak i Tiranes. Pervec termetittë tmersshëm i cili ka hapur problem te jashtzakonshme përshkak te të cilit egziston edhe gjendja e jashtzakonshme për tëpërballuar gjëndjen,  po ju kujtoj me se po hapni problem të tjera të cilat po rëndojnë gjithmonë e më tepër banorët ë Tiranës.

Edhe njehere po ju kujtojme disa probleme që ju a kemi vënë nedukje disa herë, për të cilat nuk keni marrë parasysh miratimindëshirat e banorëve të Tiranës dhe  se vendosja pa miratim e tabelave per parkime me pagese tani me 2 -3janar ditët e pushimit (po ç`rëndësi ka pushim apo jo?!), pa miratimin e banoreve te zonave perkatese, duke shkaktuar kështu nje shkeljee rende e te drejtave dhe lirive te njeriut dhe mendoj një abuzimme votat e marra po nga këta banorë.
Po banoret e pallateve, ku duhet ti parkojne makinat e tyre?
se dyti bashkia nuk mund te zere cdo vend parkimi sipas qejfit tesaj vetem sepse keshilli bashkiak i tiranes eshte pasiv dhe nukkundershton.
se treti bashkia e tiranes ka leshuar vete leje `rezident` përbanorët, por kjo mesa duke sa për sy e faqe sepse nukfunksionon, dhe Bashkia e Tiranës dhe nuk mban pergjegjesi per keto leje por lejon policët bashkiakë të vendosin gjoba me pa tëdrejtë ndaj banorëve të pallateve dhe të shtëpive private që iparkojnë buzë rrugëve dytësore dhe tretësore, dhe këtë e bëjnëme qejf të madh dhe duket sikur policët bashkiakë kanë vetëmdetyrë të gjobisin njerëzit por nuk shihin fare ç`ndodh përrethsidomos pranë kazanëve të plehrave ku gëlojnë romët që ihedhin plehrat përtoke, ku plehrat e hedhura rrugëve nukpastrohen nga punonjëset e caktuara të Bashkisë sepse ato vetëmsa vijnë apo nuk vijnë farre dhe nuk pnojnë, ose punonë kurrrugët janë plot me njerëz e për pasojë ndotin mjedisin me pluhur dhe kështu sëmuren njerëzit.
se katerti, keni vendosur pa hesap parkime te padrejta per taxitënë rrugë dytesore dhe terciare, ne vend qe ataxitë ashtu sin ë çdovënd tjetër të botës duhet të jenë gjithmonë në lëvizje dhe vëndparkimin duhet ta kenë në një qëndrër të caktuar, dhe jo nëpërrrugë ku rrinë pastrojnë makinat duke ndotur me vaj e naftë e plehra rrugët .
se pesti, u keni marre banoreve vendet e parkimit duke u dhenete drejte pronareve te lokaleve te kateve te para të cilëve u kenivënë tabela.
perse? vetem per te fituar disa para te qelbura duke lene qindrafamilje pa parkime? Përsë lokalet e kateve të para duhet të zenëvëndet e parkimit në vënd që për tu furnizuar apo për tu parkuarle të shkojnë e të parkohen me pagesë.
Po perse duhet te parkojne rezidentet me pagese? shumica e pallateve jane pa parkime nen tokesore dhe kjo duhet tju jape juve mundesine te ndihmoni banoret rezidente dhe jo timashtroni dhe ti rëndoni ata me pagesa shtesë për parkime, Nukju mjaftojnë taksat e tepërta që na keni shtuar si Bashki?

Mendojmë se duhet të rishikoni vendimet dhe të largoni tabelatqe detyrojne qytetaret te paguajne per parkim afer banesave tetyre. Nuk eshte e drejte dhe eshte shkelje e te drejtave te njeriutdhe te veproni dhe te merrni vendime pa miratim e votuesve dhetë mos merrni parasysh anëtarët e Këshillit Bashkiak.
Kjo padrejtesi qe po vazhdon qe kur ju erdhet me votat tona sikryebashkiak, madje ju nuk keni ndihmuar ne asnje rast banoret, por vetëm jeni perpjekur te fitoni para per bashkinë duke demtuar rëndë banoret, duke vene taksa per shkollen edhe per familje qe nuk kane njerez dhe femije per shkolle,
Probleme të tjera duke i justifikuar si novacione janë vendosja e taksave per lulishtet, dhe pastrim ne nje kohe kur pastrimi dhelulishtet dhe rruget sidomos ne zonen e bllokut, por sidomos nëzona te tjera, nuk vjen asnjeri.
Problem tjetër, është  se ligji nuk lejon qe te kete distributorenafte, benzine dhe gazi brenda zonave te banuara, kurse jumegjithe denoncinmet tona nuk veproni.
Problem tjetër është se shtepite e demtuara nga termeti, nukkane marre asnje proces verbal.
kjo eshte hipokrizi.

Problem tjetër rrugët e nisura në qëndër përballë Albania University, keni disa muaj nuk i keni rregulluar akoma.

Problem tjetër,Lulishten e Taivanit e keni shkatërruar dhe e keniberë kodra kodra , e keni bllokuar, nuk kalojnë aty njerëzit prejdisa muajsh,

Problem tjetër, trafiku në qëndër të Tiranës mbetet i rënduarsepse duke bërë qëndrën  e madhe përballë  Pallatit të Kulturës, keni bllokuar nja pesë rrugë duke shkatuar mish mash. Kjokërkon një ndërhyrje urgjente për të bërë një kalim nëntokësorqë të lidhet direct rruga Kombinat-Bankë  me rrugën që shkonpër të QSUT. Urgjendtisht. Kush paskan qënë ata urbanistë që tëkanë dhënë këtë zgjidhje idiote. Nuk kalohet kjo me frazatstereotpe se.. `kështu është dhe jashtë shtetit….

Problem tjetër, grumbullimi i plehrava, përpunimi, incineratorijanë problem që duhet ti keni në plan të parë.

Problem tjetër, hapni rrigët e bllokuara dhe tëmbyllura nga tëfortët e dikurshëm dhe të sotëm në mmënyrë që të hyjnëAmbulanca, Zjarrfikëset, Policia.

Së fundmi, keni larguar stacionin qëndror të trenit. A e kuptonise Stacioni qëndror i Trenit që do të bëhet në të ardhmen duhettë jetë në qëndër të qytetit dhe jo diku në periferi?

Dëgjoni popullin, dëgjoni banorët, vlerësoni rezidentët, dëgjoniarësyen.

Mos shtoni taksa dhe mos perfitoni ngaqe opozita e rruges ngeline rruge, por ndihmoni popullin.

Pra, mos u beni tahmaqar., tahmaja e madhe do te marre ne qafe./gazetaimpakt

OPINIONE