Persekutimi i shiitëve në Gjermani dhe arsyet shtetërore gjermane

Nga Dr. Yavuz Öoguz 30.10.2023
Në fakt duhet supozuar se arsyeja më e rëndësishme e shtetit të çdo shteti është mbrojtja e shtetit dhe
qytetarëve të tij. Kjo duhet të aplikohet edhe për të gjitha vendet e botës përveç Gjermanisë. Në Gjermani, siguria është arsyeja më e rëndësishme e shtetit të Izraelit, ndoshta edhe e vetmja, edhe nëse vjen në kurriz të sigurisë së saj dhe prosperitetit të qytetarëve të tij. Sipas Wikipedia, termi “arsye e shtetit”(Staasräson) nënkupton përpjekjen për sigurinë dhe vetëpohimin e shtetit me çdo mjet. Në këtë kuptim, arsyeja e shtetit është një përllogaritje racionale e interesave të një qeverie, pavarësisht nga forma e qeverisjes, dhe angazhohet vetëm për ruajtjen e strukturës shtetërore funksionale [1].

Është pikërisht ky përkufizim që prej kohësh nuk është më i vlefshëm për Gjermaninë, sepse ajo që ky vend ka praktikuar me shiitët dhe myslimanet e vet dhe vendas prej disa dekadash nuk ka të bëjë absolutisht me arsyen dhe nuk i shërben as sigurisë; përkundrazi e kundërta!
Se si mbështetja e të gjitha krimeve të Izraelit si arsye shtetërore është e lidhur me persekutimin e shiitëve në vend u tregua së fundmi në një propozim nga një parlament shtetëror. Më 25 tetor 2023, një koalicion i SPD, të Gjelbërve dhe CDU-së bëri thirrje në një mocion të përbashkët për të mbyllur Qendrën Islamike të Hamburgut (IZH), një nga xhamitë më të vjetra dhe më të bukura në Gjermani. Arsyeja e dhënë ishte, ndër të tjera, sulmi i Hamasit ndaj Izraelit [2]. Aplikantët janë qartazi të pavetëdijshëm për dimensionin historik të aplikimit të tyre. Edhe një herë, vendet e adhurimit në Gjermani do të mbyllen sistematikisht, këtë herë jo nga hebrenjtë, por nga shiitët. IZH nuk ka asgjë – absolutisht asgjë – me Hamasin. Ndryshe nga sa pretendojnë disa media, sulmi i Hamasit nuk u festua në IZH, por njerëzit janë të vetëdijshëm për shkallën e vuajtjeve që do të përballen nga të gjitha palët. Përveç gjermanishtes, gjuha kryesore që flitet në IZH nuk është arabishtja, por persishtja. Dhe nuk ka asnjë shenjë, as nga Zyra për Mbrojtjen e Kushtetutës(Verfassungsschutz), e cila shpesh e tepron, se IZH është afër palestinezëve. Megjithatë, xhamia duhet të mbyllet, sipas politikanëve të parlamentit të shtetit, të cilët janë plotësisht të paditur për historinë e tyre.

Nuk është hera e parë që sulmohet kjo xhami [3]. Dhe kjo nuk do të ishte xhamia e parë e drejtuar nga
shiitët në Gjermani që do të mbylet. Në Münster dhe Bremen, dy xhami të mëdha në Gjermani të drejtuara nga shiitët tashmë janë mbyllur dhe miliona vlerë prej tyre janë shpronësuar [4]. Urdhrat e ndalimit ishin të ashpra. Prandaj, pothuajse të gjithë shiitët praktikues në botë (dhe për rrjedhojë edhe në Gjermani) janë në fakt “ekstremistë” [3]. Deri më sot, me një përjashtim, nuk ka pasur asnjë rast të vetëm penal kundër ndonjë anëtari të atyre xhamive. I vetmi përjashtim është ende duke u shndërruar në një katastrofë ligjore për zyrtarët që mund të dërgojnë qindra në shtëpitë e adhurimit pa i rënë qerpikut, me qëllim që t’i copëtojë ose t’i shpronësojë plotësisht. Më 10 maj të këtij viti, Prokuroria Federale arrestoi ish-kryetarin e Xhamisë Mustafa të shpronësuar në Bremen me arsyetimin se ishte anëtar i Hezbollahut [5]. Ai ndodhet në paraburgim për gati gjashtë muaj. Me sa duket “provat” janë aq të dobëta sa gjysma e komunitetit duhej të dilte si “dëshmitarë”. Pasi dëshmitarët e parë u shpallën më pas vetë të dyshuar dhe iu desh të duronin kontrollet e shtëpive, ata që u thirrën më vonë u paraqitën vetëm me një avokat. Shteti edukon në mënyrë sistematike armiqtë e tij. Veçanërisht tragjikja e këtij rasti qëndron tek personi i arrestuar. Kushdo që ka ndjekur jetën e tij do ta dinte se ai nuk është anëtar i ndonjë organizate libaneze. Ai u “gjermanizua” tërësisht me një grua gjermane, fëmijë gjermanë dhe një punë gjermane. Dhe ndryshe nga të gjithë bashkëbesimtarët e tij që u larguan nga shteti pas shpronësimit të xhamisë, ai besonte në sundimin e ligjit. Ndërsa disa qindra familje në Bremen tani takohen vetëm në grupe më të vogla në dhoma private pas mbylljes së dhunshme të vendit të tyre të takimit paqësor, gjë që ka përkeqësuar në mënyrë dramatike “vëzhgimin” për autoritetet e sigurisë dhe pothuajse asnjë person i vetëm me origjinë libaneze nuk ndine më lidhje me shtetin e tyre gjerman, ishte ndryshe me këtë të burgosur. Deri në fund ai besonte në të jetuarit në një shtet kushtetues dhe donte të përdorte mjete ligjore për të sjellë pasuritë e komunitetit përmes kanaleve ligjore. Si rezultat, ai tani është në paraburgim si një kriminel i rëndë për gjashtë muaj pa pothuajse asnjë kontakt me botën e jashtme dhe nuk i duket fundi kesaj torture. Tashmë kanë mbetur disa Familjet libanese janë larguar për në Liban dhe me siguri nuk do të raportojnë asgjë të mirë për Gjermaninë atje. Gjermania e ka humbur në mënyrë të pakthyeshme rolin që luajti si ndërmjetëse në Liban për dekada, pasi të gjitha palët u mbështetën në seriozitetin e Gjermanisë. Askush nuk po i kërkon më Gjermanisë asnjë lloj ndërmjetësimi, i cili do të ketë pasoja fatale ekonomike në afat të mesëm.

Një tjetër xhami në Gjermaninë jugore u mbyll. Krahas mbylljes së xhamive, pothuajse të gjitha shoqatave shiite tashmë iu është hequr statusi jofitimprurës me argumentin se Zyra Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës po i monitoron. Zyra për Mbrojtjen e Kushtetutës e ka bërë këtë për dekada të tëra, por gjendja ligjore tashmë është “rregulluar”. Rezultati është se pothuajse të gjitha klubet kanë ndaluar ose ngrirë aktivitetet e tyre të shoqatës me mospëlqimin përkatës që anëtarët zhvillojnë më pas për një shtet të tillë.

Unë njoh një rast veçanërisht drastik të një klubi sportiv që nuk bëri asgjë tjetër veçse të luante futboll dhe të mësonte karate. Ndryshe nga shumë klube të tjera, ky klub gjithashtu lejoi refugjatët sirianë të luanin falas, gjë që solli në veprim Zyrën për Mbrojtjen e Kushtetutës. Refugjatët sirianë sunitë që punonin në një klub sportiv shiit, kjo nuk ishte aspak e mundur. Kështu shoqatës iu hoq statusi jofitimprurës dhe shoqata nuk kishte më asnjë ambient. Ai është tretur. Njerëzit janë ende duke luajtur futboll, përfshirë edhe me refugjatët sirianë, por tani në mënyrë private, pa qenë në gjendje të vëzhgojë siç duhet asgjë Zyra Federale për Mbrojtjen e Kushtetutës.

Shteti, si të thuash, e ka lënë mënjanë veten. Në atë klub sportiv punonin edhe dy karateistë gjermanë me rripa të zi. Njëri konsiderohej si një talent i veçantë për sportin gjerman, pasi rripin e zi e kishte arritur si një nga më të rinjtë në Gjermani. Të dy kanë punuar më parë në një klub sportiv “normal” gjerman me një departament karateje. Kjo nuk i pëlqeu Zyrës për Mbrojtjen e Kushtetutës dhe kështu u përfshi edhe shoqata shtetërore e sporteve. Shoqata mori një informatë se financimi mund të humbiste. Dhe pikërisht kështu, të dy trajnerët vullnetarë humbën punën e tyre si trajner. Kështu ata kaluan në klubin mysliman, i cili më pas u ndalua efektivisht.

Organizata e vetme ombrellë e shiitëve në Gjermani nuk pranohet më si partner diskutimi nga asnjë autoritet federal apo shtetëror, sepse ajo protestoi kundër saj me Deklaratën e Bochum-it [6] pas ndalimeve të dhunshme të xhamive. Një organizatë ombrellë që nuk pranon në heshtje dhe as nuk mbështet shpronësimin e xhamive të saj është kundër arsyeve shtetërore gjermane. Përveç persekutimit institucional të organizatave shiite, ka një persekutim të ngjashëm individual. Oficerë të shumtë shiitë më të kualifikuar në forcat e Armatosura, të vendosur në të gjithë Gjermaninë, ndihmuan Gjermaninë të dilte nga Afganistani relativisht e padëmtuar. Ata këshilluan shokët e tyre se si të sillen me respekt ndaj vendasve dhe shumë më tepër. Në fund të kohës së tyre si ushtarë të përkohshëm, shërbimet sekrete iu afruan këtyre muslimanëve besimtarë dhe praktikues për t’i nxitur kundër ndonjë xhamie. Rezultati është se ata tani po dekurajojnë çdo të ri në pyetje që të bashkohet me forcat e Armatosura Bundeswehr. Si rezultat, siguria e ushtarëve gjermanë të dislokuar në vendet muslimane po bëhet gjithnjë e më e pasigurt; arsye e çuditshme e shtetit!

Dhjetëra inxhinierë më të aft në vend kanë humbur punën pas një “diskutimi” mes Zyrës për Mbrojtjen e Kushtetutës dhe punëdhënësve të tyre përkatës. Disa mjekë të kualifikuar me nënshtetësi gjermane nga Libani kanë marrë aq shpesh “vizita” nga të ashtuquajturit mbrojtës të shtetit, saqë kanë paketuar valixhet dhe janë zhvendosur në Liban. Ata janë shumë të nevojshëm atje dhe zakonisht janë mjekë kryesorë. Por është e dyshimtë nëse ata do të porosisin pajisjet e tyre mjekësore nga Gjermania në të ardhmen. Udhëtarët individualë kishin shuma parash shumë nën 10,000 euro të lejuara të konfiskuara në kufi, duke pretenduar se mund t’i përdornin për qëllime terroriste. Atyre iu desh të kalonin telashet për të paditur për t’u kthyer paratë e tyre. Në një rast që unë e di, personi në fjalë ka humbur edhe avionin e tij për këtë arsye, pa i paguar shteti asnjë dëmshpërblim. Një gruaje të re iu grabitën paratë që kishte kursyer për lejen e drejtimit të saj gjatë një kontrolli shtëpie dhe i mori ato vetëm gjashtë muaj më vonë! Dhjetra shiitë janë në disa lista të zeza [7] pa e ditur për këtë dhe pa qenë në gjendje të mbrohen ligjërisht kundër saj dhe për këtë arsye nuk kanë më llogari në Gjermani.
Rastet e persekutimit të shiitëve në Gjermani mund të mbushin libra. Do të vijë dita kur kjo me siguri do të trajtohet. Do të vijë dita, në të cilën shumë komunitete me të drejtë do të padisin për kompensim. Një ditë do të ketë një qendër përpunimi që do të emërojë përgjegjësit e përndjekjes. Por gjëja më e trishtueshme për atë që po ndodh sot është se të gjitha këto gjëra po ndodhin, jo vetëm për shiitët. Gjatë Koronës goditi mjekët, gjatë Ukrainës goditi “kuptuesit e Putinit” dhe tani çdo simpatizant të Palestinës.

Kushdo që thërret “liri për Palestinën” do të vendoset përkrah ekstremistëve nga autoritetet. Ky slogan përmendet si arsye për ndalimin e demonstratave [8]. Gjërat tashmë kanë arritur deri këtu në Gjermani. Nëse përmbledhet e përbashkëta e të gjitha masave të përmendura në një përmbledhje kaq të shkurtër, mund të thuhet: Të gjitha masat janë në shërbim të Izraelit dhe në dëm të Gjermanisë! Në fund të një libri që kam bërë si bashkëautor 14 vjet më parë, kishte një kapitull me titull: Dialogu është i mundur pavarësisht gjithçkaje [9]. Asgjë nuk ka ndryshuar në këtë qëndrim.

Megjithatë, gjithnjë e më shumë po i jep rrugë të kuptuarit se dialogu nuk është i mundur kur njëra palë e kthen arsyen nga koka, e lë mënjanë gjithë njerëzimin dhe ndihet e përkushtuar ekskluzivisht ndaj Sionizmit. Ndërsa mbaroj së shkruari këtë, mbi 3,000 fëmijë dhe shumë të rritur tashmë janë bombarduar me vdekje në Gaza. As 3000 fëmijë të vrarë nuk i zbutin zemrat e atyre që janë të përgatitur të sakrifikojnë çdo forcë ekonomike të Gjermanisë, çdo arritje kulturore, çdo përgjegjësi historike dhe çdo njerëzim vetëm dhe vetëm për t’i shërbyer sionizmit. Bota aktualisht po ndryshon më shpejt se kurrë më parë në jetën time.

Ndoshta një ditë do të shoh se si një Gjermani sovrane cila deklaron njerëzimin si një arsye shteti dhe jo mbrojtjen e racistëve dhe qeverive që përpiqen për një Izrael të madh dhe publikisht, pa asnjë turp, shpallin miliona njerëz si kafshë dhe cilet shpallin se si do ti trajtojne si kafshët [10]. Të paktën organizatat për mbrojtjen e kafshëve duhet të bërtasin, sepse as kafshët nuk mund t’i trajtoni kështu në Gjermani. Por në një vend që i sakrifikon të gjitha vlerat e veta, duke përfshirë sistemin e tij ligjor [11] sionizmit, do të duhet më shumë se ky zë i parëndësishëm i një autori të parëndësishëm për të shpëtuar vendin. Por adhuruesit e Sionizmit harrojnë se ekziston një fuqi e vërtetë që meriton adhurimin. Zoti e ruajt atdheun tim Gjermaninë nga të qenit në anën e kriminelëve në Luftën e Tretë  Botërore [12]!

[1] https://de.wikipedia.org/wiki/Staatsr%C3%A4son
[2] https://www.welt.de/regionales/hamburg/a…ng-des-IZH.html
[3] Më 9 nëntor Bundestagu po lufton një xhami të madhe gjermane
[4] Turp për ata që ndalojnë shtëpitë e adhurimit
[5] https://www.generalbundesanwalt.de/Share…10-05-2023.html
[6] http://www.eslam.de/konzepte/b/bochumer_…deutschland.htm
[7] https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/b…anken-1.3557704
[8] https://justiz.hamburg.de/resource/blob/…0-2023-data.pdf
[9] http://www.eslam.de/manuScripte/buecher/…em_moeglich.htm
[10] https://www.infosperber.ch/politik/welt/…en-gegen-tiere/
[11] A do t’i flijohet sionizmit sistemi i tij ligjor?
[12] Tre Luftëra Botërore për Sionizmin?
P.S Autor vet u perseketu me përjashtim nga Fakulteti Bremenit ku ishte Profesor peratsy se mirmbajte webseitin ku dokumentonte me çfarë brutaliteti pushtuesit sionistë vazhdojnë çdo ditë pushtimin e tyre./GazetaImpakt
http://muslimmarkt.de/Palaestina-Spezial/geschichtechronik/pogrom2023.htm

 

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne