Petro Prodani e Vladimir Kosturi/ Alarmi per nazizmin gjuhesor te Marin Memes, Elena Kocaqit, Agron Dalipaj

“Niveli i ulët i informacionit shkencor në një pjesë të mediave tona, promovimi i dijeve amatoreske, i një etimologjie vulgare dhe sharlatanizmi kanë krijuar një situatë alarmante. Disa studio televizive janë kthyer në platforma për individë të papërgatitur nga ana shkencore, të cilët promovojnë idenë se shqipja është gjuha më e lashtë në botë dhe nëna e të gjitha gjuhëve, se të gjitha gjuhët e botës shpjegohen me anë të shqipes, se ajo është gjuhë e natyrës, se kjo gjuhë nis me fillesat e njerëzimit etj. Formulime të tilla nuk kanë asgjë shkencore dhe, si të tilla, kultivojnë psikoza të sëmura e të rrezikshme në opinionin publik.”
Keshtu shkruhet ne peticionin qe akademiket zyrtare i dergojne autoriteteve te shtetit shqiptar , qe nga parlamenti dhe deri tek AMA per te nderhyre urgjentisht per te parandaluar patologjine e semundjes nervore qe kane shkaktuar te tilla teori te shjeshtuara dhe te pa bazuara .
Me historianin PETRO PRODANI diskutojme aresyet e shperthimit te ekstremizmit nacionalist ne shqiperi, te xenofobise, te races se paster shqiptare, vecanerisht te nje lloj nazizmi gjuhesor qe ka bllokuar trurin e mjafte njerezve per te zhvilluar dijen ne menyre normale dhe natyrale ; Si mund te parandalohet ky rrezik qe nazizmi shqiptar gjuhesor te mos prodhoje fenomene politike te demshme qe vene ne rrezik integritetin dhe kohezionin social te shqiptareve duke favorizuar depertimin e mafjeve te ndryshme nga jashte Shqiperise ./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne