Opinion

Piromania si çmenduri ‘’NERONISTE’’!

Nga Savash Veliu

Thamë se viti 2019 do të jetë viti më i zi e më i egër i botës që do kaloj nga aspekti politik dhe aspekti ekonomiko-ushtarak që do ndryshoj fatin dhe pamjen e saj me skandale të dhimbshme dhunshëm për popujtë në të.

Sa janë të ulët e të poshtër ca ‘krijesa’ MONSTRUOZE që ecin dy këmbëshe me dukje njeriu e punë të (për llogaritë) pista ego-barbare që vranë në burg një pedofilamerikan, milijarderin Jeffrey Epstein, me motive banale por, ‘de Jure’ në faktvritet për motive politike si shembull; Kush do të siguroj pushtetin mbi pasuritë e popujve të plaçkitur deri në palcë! Epstein ishte individi i cili posedonte 9 mijë inçizime ‘bomb’ mbi pushtetarët më eminent të botës së sotëm dhe ato të kaluarës që kush prej tyre t’i posedoj ato mund t’i lëkund bedemet politike të rrangut botëror, ndryshe me thënë ai ia siguron vetes futjen e pushtetarëve të botës në dorë.

Individi(ose individët) vetëm pse humbi betejën përball rivalit tjetër politik të dirigjuarme shërbimet sekrete më të mëdha të botës si dominuesitë dhe kontrolluesit të çdo poreje dhe cepi botëror nga OJQ-të (Iluminati, Masonët, KKKlan, Tarikatetë ndryshme etj) që janë kuadro të djegin AMAZONIN një nga mushkërit e planetit tokë me 50 mijë pika zjarri përnjëherazi nga aeroplan të paidentifikuara metoptha të zjarrta të gjuajtura koordinueshëm edhe në shtetet Kongo dhe Angollaqë dogjën mushkërit më të mëdha të Afrikës, barbari dhe havari që bëri njeriuntë shtanget para kësaj tragjedie katastrofale e bërë prej smirës së humbjes sëpozitës pushtetare nga ca ‘njerëz’ që në legalitet udhëheqin postet më të larta politike në kabinetet e qeverive perëndimore evropiane dhe Amerikane, që shiten për demokrat dhe tradicionalisht dekorohen me çmime NOBEL për ‘’paqe dhehumanizëm’’ botëror. Çështë kjo maskarad nëse jo ‘’Luftë e pashpallur Botërore?!

…Është çmenduri të digjen pyjet e Amazonit një prodhuese me 22% të oksigjenit botërordhe Kongo-Angollës po me mbi 20% të oksigjenit botëror. Nuk mba mend njerëzia njëçmenduri të tillë që kolektivisht dënon njerëziminë dhe sigurinë e tokës që heshtazie pa koment kalon një barbari e paparë si njëmendësi e sëmurë që kryqëzon tërë mirësitëe përbashkëta planetare siç bëri një kohë edhe perandori romak NERONI i kulturuarme ‘civilizimin’ Evropian, që për një ve të zier dogji tërë Romën me gjithëçka nëtë pa i dhimbsur edhe mamaja fare!

Është kultura Greko-Romake që për qejfin e gocentriste shkatërron dhe shkrumos njerëzimin siç bëri jo shumë largë kohë edhe me dy luftërat e mëdha botërore tënxitura nga ‘’djepi i kulturës evropiane’’, padyshim!

Edhe pse mediat e mëdha të globit tragjedinë e ndodhur para nesh mirë e dinë se ndodh me motive politike por shpejtojnë ato ti kanalizojnë si fatkeqësi klimatike, kurse ‘ekspertët’ besojnë se situata nuk përbën problem, edhe pse mund të përbëjë një kërcënim në të ardhmen, ndërkohëbpresidenti brazilian, Jair Bolsonaro ka fajësuar organizatat joqeveritare sekanë nisur flakët sepse atyre u duheshin para! /gazetaimpakt