Bota

Policia izraelite arrestoi 5 gra në Al-Aksa

Policia izraelite ka arrestuar pesë gra palestineze në oborrin e Xhamisë Al-Aksa në Kuds.

Gratë u arrestuan pranë portës Al-Rahma të Xhamisë Al-Aqsa, bëri të ditur Vakëfi Islam i Kudsit, organizatë e drejtuar nga Jordania që është përgjegjëse për mbikëqyrjen e vendeve islame dhe të krishtera të qytetit.

Policia izraelite nuk dha arsye për ndalimin.

Vakëfi Islam identifikoi gratë e ndaluara si Islam Manasra, Samah Mahameed, Nafisa Khuais, Mali Eid dhe Naheda Salah, motra e Sheik Raed Salah, udhëheqësi i Lëvizjes Islame në Izrael.

Arrestimi koincidon me kolonët izraelitë që hynë në Xhaminë Al-Aksa nën mbrojtjen e policisë izraelite.

Gjatë muajve të fundit, Izraeli intensifikoi persekutimin ndaj palestinezëve në Xhaminë Al-Aksa./AA

OPINIONE