Bota

Politikani kanadez bashkohet me muslimanët në agjërimin e Ramazanit

Një politikan kanadez i cili po agjëron muajin e Ramazanit tha të premten se filloi praktikën për të mbledhur para për një bankë ushqimore, por tha se ka përkrahje të madhe nga muslimanët.

Mark Holland, deputet liberal i parlamentit për Ajax, një qytet pranë Torontos, tha se një mik i kërkoi atij në 2015 për të mbledhur para për “Give 30”, një bankë ushqimore që u kërkon njerëzve të marrin kursimet e mbledhura nga agjërimi gjatë muajit të shenjtë dhe të kontribuojnë me këto kursime për bankat lokale të ushqimit.

“Unë nuk hezitova kur më pyetën nëse do të agjëroja me komunitetin në shenjë përkrahje “, tha Mark Holland.

Ai u bashkua me rreth dy miliardë muslimanë në mbarë botën për të agjëruar muajin e Ramazanit në interes të bamirësisë.

Që nga 9 qershori, 2017, më shumë se $ CAN75,000 ishin ngritur në të gjithë vendin, kështu që shuma duhet të jetë shumë më e madhe deri në fund të Ramazanit që do të përfundojë më 24 qershor.

“Unë do të doja të shihja që ‘Give 30’ mundi shumën e mbledhur nga viti i kaluar që ishte 170.505 $,” tha babai 42-vjeçar i tre fëmijëve.

Ndërsa qëllimi është të ndihmojmë bamirësinë, bashkimi në agjërimin e Ramazanit ka ndihmuar shumë të tjerë.

“Ne jemi me fat në Ajax t që kemi një popullsi muslimane jashtëzakonisht të ndryshme; Përkrahja nga komuniteti ka qenë befasuese dhe tepër prekëse, “tha Holland. “Kur agjërrova së pari, mendova se do të ishte një mënyrë e mirë për të ngritur vetëdijen për një bamirësi të denjë duke bërë punë të admirueshme.

“Unë ende agjëroj në mbështetje të ‘Give 30’, por edhe tani kjo shërbyer me të vërtetë si një urë e madhe në mes të grupeve në komunitetin tonë.

“Unë kam qenë me fat që të zgjidhem në vitin 2015 dhe më është dhënë një platformë që unë shpresoj se unë kam qenë në gjendje të përdorë për të edukuar jo-muslimanët rreth Ramazanit dhe për çfarë ka të bëjë”, tha ai.

“Unë shpresoj se kam luajtur një rol të vogël në bashkimin e komuniteteve në Ajax dhe Kanada”.

Burimi : World Bulletin/ ML

OPINIONE