Bota

Prifti Ambroz Demaj ben meshe katolike per 28 nentorin

28 Nëntori dita e ndarjes se shqiptareve nga Perandoria Osmane dhe e pushtimit te Kosoves nga Serbia i ka ngazellyer katoliket e Kosoves dhe Shqiperise.

Në Toronto te Kanadase ku shumica e katolikeve letrat e qendrimit i kane marre me gjyqe, duke pretenduar se jane ne gjakesi me fiset katolike te njeri tjetrit dhe per kete kane braktisur atdheun e tyre, dje me 27 nentor është mbajtur një meshë fetare katolike. Me ne krye priftin kosovar Ambroz Demaj, kosovaret dhe shqiptaret katolike nga Mirdita, Puka, Lekbibaj dhe Malesia e Mbishkodres kane festuar festen e Shqiperise. Ambroz Demaj ka thyer kanonet e Kishes Katolike duke perzjere keshtu fene me politiken.

Ndonëse mërgata katolike mezi mblidhet me njera tjetren dhe ne gjykatat e Kanadase, katoliket figurojne sikur te jene ne gjak me njeri tjetrin, Dom Ambrozi ka arritur te mbledhe disa prej fiseve katolike qe te festojne festen anti-turke te 28 nentorit.

Në këtë meshe prifti kosovar foli per historine e Shqiperise.

Ndërkaq, pranë Parlamentit te Kanadase nje tufe shqiptaresh nga Maqedonia dhe Kosova, qe shumica jane te papune dhe jetojne me social nga qeveria kanadeze, u ngazellyen teksa ngriten flamurin e Shqiperise ne nje cope hekuri aty prane.