Protesta në qytetet gjermane kundër sistemit të përbashkët evropian të azilit

Në qytetet gjermane u mbajtën protesta kundër Sistemit të Përbashkët Evropian të Azilit, i cili planifikon më shumë kufizime për azilkërkuesit.

Sipas gazetës gjermane Tagus Zeitung, mijëra protestues të Planit të Sistemit të Përbashkët Evropian të Azilit (GEAS) dje në qytetet gjermane, duke mbajtur demonstrata për të drejtat e azilit, i kërkuan qeverisë së vendit të koordinojë politikën e saj të emigracionit me të drejtat e njeriut dhe të refuzojë reformat. Ata kërkuan nga Parlamenti Evropian që të ndërhyjë në reformat për azil në vendet anëtare të BE-së. Plani i Sistemit të Përbashkët Evropian të Azilit parashikon që shtetet anëtare të BE-së mund të ulin standardet e pranimit të refugjatëve dhe procedurat e azilit dhe të mbyllin kalimet kufitare në rrethana të jashtëzakonshme. Pavarësisht kritikave të shumta për planin e diskutueshëm për transferimin e qendrave të pritjes së azilit në vende të treta, ministrja e Jashtme gjermane, Analena Baerbock ka kërkuar miratimin sa më shpejt të këtyre reformave të përbashkëta evropiane. Olaf Schultz, kancelari i Gjermanisë, në një fjalim në përputhje me politikat strikte të Berlinit për t’u marrë me fluksin e refugjatëve së fundmi mbështeti planin e diskutueshëm për të zhvendosur qendrat e pritjes së refugjatëve jashtë Bashkimit Evropian. Qindra mijëra refugjatë po përpiqen të arrijnë Evropën me synimin për të hequr qafe dhunën dhe paqëndrueshmërinë ekonomike, sociale dhe politike të shkaktuar nga ndërhyrja e Perëndimit në Azinë Perëndimore dhe Afrikën Veriore./parsoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne