Qeveria pro izraelite shqiptare terrorizon protestuesit pro palestinez

Masakra në Gaza ka sensibilizuar gjithë botën në protesta të rregullta javore të llojeve të ndryshme. Në USA është bllokuar një urë lidhëse kryesore për rreth 2 orë nga protestuesit propalestinezë, apo në Australi protestuesit kanë bllokuar anijet ne port që conin armë në Izrael . Disa shtete kanë ndërmarrë nisma si tërheqjen e ambasadorëve të tyre nga Izraeli apo bllokimin e lidhjeve tregtare me këtë vend. Turqia ka nisur një padi në Gjykatën Ndërkombëtare të Krimeve ku akuzon Izraelin për krime lufte në Gaza.

Ndërkohë Shqipëria vetëm me 3 milion banorë me shumicë muslimane, ka vendosur të jetë një aleate e kriminelëve të luftës.  Në Tiranë janë organizuar 2 protesta për Palestinën dhe të dyja nuk kanë kaluar pa probleme. Në Protestën e fundit protestuesit u rrethuan me gardh policor si të ishin kriminelë duke frikësuar gratë e fëmijët në protestë.

Dje u njoftua për organizimin e një proteste tjetër në datë 19 Nëntor 2023,  megjithëse ligji parashikon vetëm njoftimin e organeve policore, në këtë rast policia proizraelite ka vendosur nadlimin e kësaj proteste me pretendimin se ka një ndeshje futbolli me datë 20 nëntor dhe duhet të ruajnë rendin e sigurinë.  Njëanshmëria ligjore që organet e policisë tregojnë se taksapaguesit shqiptarë nuk trajtohen njëlloj për shkak të bindjeve të tyre politike dhe diskriminohen nga grupet e tjera që mbështesin izraelin e që bëjnë organizime në rang ambasadorësh e qeveritarësh pa u shqetësuar aspak nga cënimi i rendit apo sigurisë nga pjesa tjetër që mbështesin Palestinën.

Postimi i organizatoreve:

Njoftim për ndalimin e tubimit për Palestinën
të datës 19 Nëntor
Sot mbasdite Policia ka thirrur organizatorët e tubimit të datës 19 Nëntor, për t’ju komunikuar ndalimin e këtij tubimi dhe shtyrjen e tij në një datë tjetër.
Sipas ligjit të tubimeve detyrimi i organizatorëve është vetëm lajmërimi i Policisë dhe Policia mund ta ndaloj vetëm ne raste të jashtezakonshme, ku rrezikohet rendi publik.
Sipas Drejtorisë së Policise Tiranë, arsyeja e ndalimit të këtij tubimi, janë masat e sigurisë për ndeshjen që do të bëhet në datë 20 Nentor.
Pas një konsultimi, grupi organizator i tubimit, vendosi që tubimi të shtyhet pas një jave.
Shpresojmë që ndalimi i këtij tubimi nga Policia, të mos vij si pasojë e ndonjë urdhëri të paligjshëm politik, pasi kjo vjen pas ndalimit për të marshuar në tubimin e shkuar.
Protestat në mbështetje të Palestinës do të vazhdojnë sikurse vazhdojnë në të gjithë botën, megjithë pengesat e ndryshme apo ndalimet që ndodhin në disa vende.
Editorial i GazetaImpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne