SHBA rrëzoi rezolutën e anëtarësimit të Palestinës në OKB, reagon Hamas!

Hamasi ka reaguar pas pasi SHBA vuri veton dhe rrëzoi në Këshillin e Sigurimit të OKB rezolutën e propozuar për anëtarësimin e shtetit Palestinez pasi nuk njeh autoritetin e shtetit Palestinez.

SHBA thotë se shteti i Palestinës nuk është krijuar në dakordësi me Izraelin dhe prandaj nuk mund të njihet.

Prandaj SHBA propozojnë dhe do të mbështesin vetëm një shtet të krijuar me dakordësi mes Izraelit dhe Palestinës.
Por Hamas e kundështon qëndrimin e SHBA duke thënë se sot ata i treguan hapur gjithë botës se mbështesin genocidin Izraelit ndaj Palestinës.

Deklarata e Lëvizjes Hamas 🇵🇸

Edhe një herë, Shtetet e Bashkuara të Amerikës kundërshtojnë vullnetin ndërkombëtar, duke ushtruar të drejtën e vetos përballë projekt-rezolutës së paraqitur nga Algjeria në emër të Grupit Arab, e cila kërkon që Palestinës t’i garantohet anëtarësimi i plotë në Kombet e Bashkuara, pavarësisht mbështetjes. e dymbëdhjetë vendeve për rezolutën, dhe SHBA me qëndrimin e saj kundër popullit tonë palestinez dhe të drejtën e tij për vetëvendosje dhe krijimin e një shteti të pavarur palestinez, dhe mbështetjen e tij të plotë për entitetin pushtues fashist në konfiskimin e të drejtave të popullit tonë palestinez dhe përpjekje për të eliminuar kauzën e tyre.

Me këtë qëndrim, administrata amerikane vendoset në anën e entitetit nazist-sionist, e izoluar nga vullneti ndërkombëtar që mbështet popullin tonë dhe të drejtat e tij legjitime.

Ne dënojmë në mënyrë më të ashpër pozicionin e pabalancuar amerikan ndaj pushtimit dhe i bëjmë thirrje komunitetit ndërkombëtar të ushtrojë presion për të shkuar përtej vullnetit amerikan dhe për të mbështetur luftën e popullit tonë palestinez dhe të drejtën e tij legjitime për vetëvendosje.

Ne e sigurojmë botën se populli ynë palestinez do të vazhdojë luftën dhe rezistencën e tij derisa të mposht pushtimin, t’i heqë të drejtat e tij dhe të krijojë shtetin e tij të pavarur dhe plotësisht sovran palestinez me Jerusalemin si kryeqytet.

Ne vlerësojmë shumë qëndrimet e të gjitha vendeve që dolën në anën e së djathtës palestineze dhe votuan në favor të projekt-rezolutës dhe falenderojmë vendin motër të Algjerisë, Grupin Arab, Organizatën e Bashkëpunimit Islamik dhe vendet e paangazhuara që mbështetën projekt-rezolutën./gazetaimpakt

Nga: Gezim Katuçi

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne