195 ditë të gjenocidit në Gaza, statistikat tregojnë masakrat ndaj palestinezëve!

Nga Gezim Katuçi
195 ditë të gjenocidit në Gaza, dhe këto janë disa nga statistikat e fundit:
3002 masakra të kryera nga ana e pushtuesve jehud dhe amerikan.
40,970 të vrarë dhe të zhdukur.
33,970 të vrarë që kanë arritur dhe dokumentuar në spitale.
14,685 e të vrarëve janë fëmijë.
30 fëmijë kanë vdekur shkaku i urisë.
9,670 e të vrarëve janë gra dhe vajza.
485 të vrarë nga stafi mjekësor.
66 të vrarë nga Mbrojtja Civile.
140 gazetar te vrarë.
17 mijë fëmijë kanë mbetur pa njërin apo dy prindërit.
11 të plagosur kanë nevojë urgjente për trajtim jashtë vendit dhe rrezikojnë të vdesin.
10 mijë të prekur nga kanceri janë në gjendje të rëndë dhe pa trajtim mjekësor.
1 milion e 90 mijë të prekur me sëmundje infektuese shkaku i shpërnguljeve dhe kushteve të rënda nëpër kampet e refugjatëve.
60 mijë gra shtatzëna janë në gjendje të rëndë shkaku i mungesës së trajtimit mjekësor.
5000 persona të arrestuar vetëm nga Gaza.
310 mjek të arrestuar.
20 gazetar te arrestuar.
2 milion të shpërngulur.
103 shkolla dhe universitete janë shkatërruar tërësisht.
309 shkolla dhe universitete janë shkatërruar pjesërisht.
237 xhami janë shkatërruar tërësisht.
313 xhami janë shkatërruar pjesërisht.
32 spitale kanë dal tërësisht jashtë funksionit.
Dhe deri tani 75 mijë ton të eksplozivit janë lëshuar mbi Gaza./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne