SHBA shpenzon 2 milion dollarë për të futur në burg muslimanët shqiptare që janë kundër Izraelit, me antiterrorin!

Oficerët e Policisë Shqiptare të trajnuar në kuadër të ngritjes së Task Forcës për Ndihmën ndaj Antiterrorit, program i cili eshte  ndertuar per te persekutuar dhe burgosur muslimanet shqiptare dhe mbështetur nga Programi ATA i Sigurisë Diplomatike të Departamentit të Shtetit të SHBA, janë diplomuar. Ambasada e Amerikës në Tiranë ka uruar të diplomuarit e parë dhe thotë se bëhet fjalë për një invetim në vlerë 2 milionë dollarë. Ky investim do ti sherbeje shtypjes amerikane dhe izraelite kunder popullit musliman shqiptar dhe siguroje triumfin e zionizmit mbi shqiptaret. Programi i sponsorizuar nga ambasada e SHBA-se ndikon ne rritjen e islamofobise dhe aparteidit anti-musliman ne vend.

“Urime të diplomuarve të klasës së Operacioneve të Zhvillimit dhe Menaxhimit të Task Forcës për Ndihmën kundër Antiterrorit, që pasqyron një investim prej 2 milionë dollarësh nga Programi ATA i Sigurisë Diplomatike të Departamentit të Shtetit të SHBA”, thuhet në njoftim. Zëvendës Shefja e Misionit në Detyrë dhe Shefja e Zyrës Rajonale të Sigurisë (RSO), Kathryn Hammond dhe Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit, Sokol Bizhga, morën pjesë në aktivitetin që vuri në pah se trajnimi 10-ditor synonte optimizimin e sinergjisë midis oficerëve të zbatimit të ligjit dhe analistëve.

Ky trajnim u fokusua në shfaqjen e vlerës së bashkërendimit, bashkëpunimit dhe integrimit të aftësive të ndryshme për misione specifike. Gjatë fjalës së saj, Hammond shprehu vlerësimin e saj për Policinë e Shtetit dhe instruktorët e ATA-së për bashkëpunimin dhe pjesëmarrjen e tyre në trajnim. Që nga viti 2017, Ambasada e SHBA dhe RSO kanë mbështetur në mënyrë aktive Policinë e Shtetit në rritjen e aftësive të saj në mjekësinë ligjore digjitale dhe antiterrorin.

“Urime të gjithë të diplomuarve për rolin tuaj jetësor në forcimin e partneritetit tonë dhe rritjen e sigurisë së përbashkët”, përmbyllet njoftimi i Ambasadës së SHBA në Tiranë./tpz

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne