Si “bamirësitë” britanike po ndihmojnë gjenocidin izraelit në Gaza

Nga: David Miller

Gjenocidi në Gaza po kryhet nga të ashtuquajturat “Forcat e Mbrojtjes së Izraelit”. E gjithë bota është e tmerruar. Megjithatë, në Mbretërinë e Bashkuar, ka organizata që mbledhin para për të mbështetur forcat pushtuese gjenocidale.

Shoqata për Ushtarët e Izraelit është e vendosur në Palestinën e pushtuar dhe pretendon të jetë rruga e vetme përmes së cilës mund të bëhen donacione drejtpërdrejt për ushtarët e IDF dhe njësitë e IDF. Këto donacione vijnë nga sionistët në Palestinë, si dhe nga SHBA, Kanadaja, Brazili, Meksika, Franca dhe Britania e Madhe.

Shoqata e Miqve të Mbretërisë së Bashkuar për Mirëqenien e Ushtarëve të Izraelit (AWIS) është një organizatë bamirëse e regjistruar që është e detyruar me ligj të tregojë përfitim publik. Objektet e saj bamirëse përfshijnë lehtësimin e nevojave dhe vuajtjeve, avancimin e arsimit dhe sigurimin e mjediseve për rekreacionin e forcave pushtuese.

Ajo e bën këtë duke ofruar Sinagoga të lëvizshme, mjedise rekreative për gjenocidistët e lënduar, pushime falas, bursa studentore falas, palestër të lëvizshme dhe ambiente pushimi dhe rekreacioni. Ndër përfitimet janë pishinat, përfshirë atë të promovuar në një video në Facebook në maj të vitit të kaluar. Në video, AWIS thotë se ata “krijuan një pishinë në zemër të shkretëtirës për bazën stërvitore të korpusit të artilerisë”. Ndërkohë që për më shumë se tre muaj është ndërprerë uji i pijshëm për Gazën.

Çdo vit, AWIS organizon gjithashtu një “konkurs regjistrimi” për 30,000 rekrutë në forcat gjenocidale pushtuese.

Udhëzimi i publikuar nga Komisioni i Bamirësisë thotë se është një kërkesë ligjore që “çdo dëm ose dëmtim që rezulton nga qëllime bamirësie nuk duhet të jetë më i madh se përfitimi”. Ndoshta mbështetja e gjenocidit i tejkalon këto qëllime?

Në mesin e të besuarve të organizatës bamirëse është koloneli Richard Kemp, një ish-ushtar britanik që thuhet se ka pikëpamje të urrejtjes ndaj Islamit dhe muslimanëve. Në dhjetor, BBC u kritikua për intervistimin e Kemp pa iu referuar rolit të tij si administrues i besuar i UK-AWIS. Në një intervistë të fundit me një blog pro-izraelit, Kemp u citua të kishte përshkruar vrasjen e civilëve në Gaza si “të nevojshme”.

Një tjetër administrues i besuar është Josh Swidler, i cili është në industrinë financiare në një firmë të quajtur Teamshares. Duke theksuar lidhjen midis sionistëve dhe islamofobisë, rezulton se Sëidler ishte më parë një nga dy drejtorët e Henry Jackson Society Inc., krahu amerikan për mbledhjen e fondeve të grupit britanik të mendimit islamofobik.

Hulumtimi për “Deklasifikimi i Palestinës”, ku unë jam producent, ka gjurmuar rreth njëzet organizata bamirëse britanike që kanë dhuruar në “AWIS Britani”, gjatë njëzet viteve të fundit. Kur i shqyrtuam, zbuluam se ata priren të dhurojnë për një sërë kauzash sioniste. Në veçanti, ne kërkuam të shihnim se cili nga marrësit mbështeti drejtpërdrejt forcat pushtuese, të ashtuquajturat “Forcat e Mbrojtjes së Izraelit”, vendbanimet ilegale, sektet supremaciste hebreje ose grupet e mendimit islamofobike. Këto katër kategori janë një lloj “bingo” financimi sionist. Hulumtimi ynë është paraqitur në një tabelë në bazën tonë të bazës së të dhënave investigative ëiki nën titullin: “UK  AWIS – mbështetës”. Pikat e të dhënave atje lidhen gjithashtu me profilet e secilës prej bamirësive në uebsajtin e Poëerbase, si dhe me individët kryesorë të përfshirë dhe si i fituan paratë e tyre. Lista e bamirësive është si më poshtë:

M. Fondacion bamirës

C H (1980) Fondacion bamirës

Fondacion bamirës i familjes David dhe Ruth Lewis

Fondacion bamirës i Denise Cohen

R. P. Fondacion bamirës

Fondacioni i Familjes Gerald dhe Gail Ronson

Fondacion bamirës i Jack Goldhill

Fondacion bamirës i Lawson Beckman

Fondacion bamirës i Loftus

Fondacionet Familjare Trust

Fondacioni R dhe S Cohen

Fondacion bamirës i familjes Rosenblatt

Fondacioni Familjar Stanley dhe Zea Lewis

Fondacion bamirës i J E Joseph

Fondacioni Locker

Fondacioni Maurice Hatter

The Peltz Trust (shpërbërë qershor 2023)

Fondacion bamirës i Phillips dhe Rubens

Fondacion bamirës i familjes Phillips

Fondacioni i Familjes Wigoder

Nga njëzet organizatat bamirëse që kemi përmendur, të cilat i dhurojnë AWIS-it, pesë gjithsej kanë një “qendër” duke dërguar para për të paktën njërën nga katër kategoritë e financimit. Ne i diskutojmë këto këtu më gjerësisht.

Fondacioni i Familjes Gerald dhe Gail Ronson, i cili u krijua nga Gerald Ronson, mashtruesi i dënuar që drejton “Rontec”, një kompani që operon mbi 250 stacione shërbimi BP dhe Esso në Mbretërinë e Bashkuar. Këto duhet të jenë një objektiv urgjent për lëvizjen BDS.

Ronson gjithashtu krijoi Grupin e Sigurisë së Komunitetit që drejton pikën e regjimit sionist në MB, spiunon hebrenjtë anti-sionistë dhe ngatërron qëllimisht antisemitizmin dhe anti-sionizmin në përputhje me politikat e regjimit sionist. Ronson ka bashkëpunuar me Mossad për dekada, përmes CST (krijuar në 1994) dhe më parë paraardhësin e tij, Groupi i Mirëbesimit arsimor i marrëdhënieve. Një nga objektet bamirëse të CST-së është se ajo do të ‘promovojë kërkimin’ dhe ‘promovojë edukimin e publikut rreth’ ekstremizmit. Megjithatë, në praktikë, Ronson promovon ekstremizmin nëpërmjet fondacionit të tij familjar. Ndër marrësit e financimit, përveç AWIS, janë:

Sekti ekstrem Chabad, të cilin Ronson e ka mbështetur për më shumë se 40 vjet.

Fondi Kombëtar Hebre dhe Fondacioni i Jerusalemit, të cilët, të dy janë të angazhuar në mbështetjen e spastrimit etnik dhe aktivitetit të vendbanimeve të paligjshme në Palestinë.

Institucionet e mendimit islamofobike Shoqëria dhe Shkëmbimi i politikave.

Këto donacione janë dëshmi e mëtejshme se Ronson në praktikë mbështet ekstremizmin dhe gjenocidin, në vend që t’i kundërshtojë ato.

Loftus Charitable Trust, i krijuar nga familja Loftus, e cila i fitoi paratë e saj nga firma e prodhimit të orës Accurist. Familja ia shiti firmën Sekonda-s në vitin 2014. Si edhe AWIS, ajo financon gjithashtu sektin ekstremist sionist “Chabad Lubavitch” dhe grupin e mendimit islamofobik “Henry Jackson Society”. Një shenjë interesante e botës së vogël dhe të lidhur të klasës së biznesit sionist është se pronari i “Time Products”, prindi i “Sekonda-s” së cilës familja Loftus i shiti Accurist, është një Marcus Margulies. Fondacioni i tij familjar financon gjithashtu vendbanime të paligjshme nëpërmjet Fondacionit Jerusalem, të cilit i dha 2.25 milionë Paund në 2021. Bamirësi “Loftus” gjithashtu i jep një listë të gjatë grupesh gjenocidale sioniste, duke përfshirë Grupin e Sigurisë së Komunitetit, Këshillin e Udhëheqjes Çifute, Ditën e Mitzvah, Qëndroni me ne, Miqtë në Mbretërinë e Bashkuar të IDC (i vetmi universitet privat në ‘Izrael’), UKLFI Bamirësi (i cili mbështet grupin ligjor UK Laëyers for Israel), Unioni i Studentëve Hebrenj, Apeli i Bashkuar Hebre Izraelit, Federata Sioniste.

Grupi bamirës i familjes David dhe Ruth Lewis, i krijuar nga familja Leëis, e cila zotëron zinxhirin e veshjeve “River Island”. Organizata bamirëse financon gjithashtu institutin islamofobik, shkëmbimin e politikave dhe vendbanimet ilegale nëpërmjet Fondacionit Jerusalem dhe Fondit Kombëtar Hebre. Për më tepër, besimi financon një sërë grupesh ekstremiste sioniste, duke përfshirë Fushata kundër Antisemitizmit, Grupin e Sigurisë së Komunitetit, Këshillin e Lidershipit Hebre, “Palestinian Media Watch”, “One Voice Europe” dhe “United Jewish Israel Appeal”.

Grupi i Fondacioneve Familjare, i krijuar nga investitori i pronave në Mbretërinë e Bashkuar Richard Mintz. Organizata bamirëse ka financuar AWIS në Mbretërinë e Bashkuar dhe një bamirësi tjetër që mbështet IDF – Beit Halochem, të cilën do ta diskutojmë më poshtë. Ajo ka financuar gjithashtu sektin ekstremist “Chabad-Lubavitch”, grupin e mendimit islamofobik “Henry Jackson Society” dhe “Fondacionin e Sigurisë së Komunitetit”. Djali i Richard dhe administratori i fondacionit bamirës, Joshua, bashkëthemeluan faqen e internetit “Friend-a-Soldier”, një platformë në internet ku ushtarët mund të bëhen ‘ambasadorë dixhitalë’ për forcat pushtuese.

Fondacioni Bamirës Phillips & Rubens, i krijuar në vitin 1969 nga llogaritari Michael Phillips dhe gruaja e tij Ruth. Phillips ishte në atë kohë një partner në firmën e kontabilitetit Hacker, Rubens, Phillips & Young, të cilën ai e drejtonte me të ndjerin Stuart Young. Stuart Young më vonë do të emërohej kryetar i BBC-së nga Margaret Thatcher, dhe ishte vëllai i David (më vonë Lord) Young, i cili në një kohë kryesonte bordin e besuar të Fondacionit “Peter Cruddas”, i cili ka financuar grupin e mendimit anti-musliman Shkëmbim i Politikave . Lord Young dhe Michael Phillips ishin gjithashtu të dy administrues të besuar të Fondacionit “Stuart Young” së bashku me avokatin Martin Paisner, i cili është gjithashtu administrues i besuar i Fondacionit Bamirës Phillips & Rubens dhe një numri të madh fondacionesh të tjera sioniste dhe/ose konservatore. Organizata bamirëse ka dhuruar për forcat pushtuese nëpërmjet AWIS që nga viti 2009. Ajo ka dhuruar gjithashtu për ORT britanike, një grup “edukimi” që trajnon staf si në firmat izraelite të armëve ashtu edhe në forcat pushtuese në “Izrael”. Ai mbështet vendbanimet e paligjshme dhe spastrimin etnik në Kudsin Lindor (Jerusalem) nëpërmjet Fondacionit Jerusalem dhe Yad Sarah, dhe mbështet Fondacionin supremacist hebre “Lubavitch” dhe grupet e mendimit islamofobë në vijim: Qendra për Kohezionin Social, Civitas, Shoqëria Henry Jackson. Natyrisht, ai gjithashtu mbështet një sërë sinagogash (sioniste) (p.sh. Sinagoga e Bashkuar) dhe grupe lobimi duke përfshirë Apelin e Izraelit të Bashkuar Hebre dhe Unionin e Studentëve Hebrenj.

AWIS- UK është tashmë nën hetim nga rregullatori i bamirësisë në Mbretërinë e Bashkuar, Komisioni i Bamirësisë. Hetimi duhet të zgjerohet për të përfshirë lidhjen e organizatave bamirëse që mbështesin gjenocidin e zbuluar këtu. Ato duhet të mbyllen nga Komisioni i Bamirësisë.

Përveç AWIS, forcat pushtuese sioniste pajisen me miliona fonde çdo vit nga organizata të tjera bamirëse. Këto bamirësi janë pothuajse tërësisht të panjohura.

Deklasifikimi mbi Palestinën ka zbuluar detaje të reja për një nga këto bamirësi të quajtur Beit Halochem. Ai i kushtohet mbledhjes së parave për atë që i quan heronjtë “tanë” që “kanë luftuar” për të “mbrojtur shtetin e Izraelit”, që do të thotë anëtarë të forcave pushtuese gjenocidale të angazhuar aktualisht në vrasje masive në Gaza dhe në të gjithë Palestinën.

Objektivat bamirëse të bamirësisë përfshijnë lehtësimin e ‘Efekteve të pafavorshme fizike dhe mendore të vuajtura nga individët në Izrael’. Nuk e thotë këtë në mënyrë eksplicite, por është e qartë se individët e përmendur nuk përfshijnë civilë palestinezë. Siç thotë Beit Halochem, emri i saj “fjalë për fjalë do të thotë “Shtëpia e Luftëtarëve”.

Ky racizëm në aplikimin e ‘përfitimit publik’ të tij është një arsye pse kjo bamirësi duhet të mbyllet nga Komisioni i Bamirësisë në Mbretërinë e Bashkuar. Një tjetër është se ai shkel parimin e dëmit – dëmi i mbështetjes së gjenocidit tejkalon qartë përfitimin e rehabilitimit të gjenocidarëve të lënduar.

Kryetari i bamirësisë është Andrew Wolfson, i familjes jashtëzakonisht të pasur Wolfson. Familja është më e njohur për pronësinë e saj të perandorisë së shitjes me pakicë Next. Ja një foto e tij me presidentin gjenocidal të ‘Izraelit’, Isaac Herzog, dhe avokaten ekstremiste të lëvizjes së kolonëve, ambasadoren në Londër Tzipi Hotevely.

Fondacioni Bamires Charles Wolfson mban emrin e gjyshit të tij që vdiq në vitin 1970. Të besuarit e tjerë përfshijnë vëllain e tij (Lord) Simon Wolfson, Shefi Ekzekutiv i Next plc dhe (Lord) Jon Mendelsohn, një aktor kyç i lobit izraelit. Organizata bamirëse ka dhuruar mbi 600,000 £ për Beit Halochem që nga viti 2018.

Bamirësia gjithashtu ndihmon në inkurajimin e racizmit kundër muslimanëve duke financuar institutet e mendimit islamofobike si “Shoqëria dhe Shkëmbimi i Politikave”. Ai gjithashtu financon Fondacionin e Jerusalemit i cili është i angazhuar drejtpërdrejt në aktivitetin e vendbanimeve dhe spastrimin etnik në Kudsin Lindor.

Hulumtimi për Palestinën e deklasifikuar zbulon se Beit Halochem merr fonde dhe mbështetje nga një sërë fondacionesh të tjera familjare sioniste, duke përfshirë Fondacionin Bamirës të lartpërmendur tw Denise Cohen, Foundacioni Bamires Familja, Fondacioni Bamires Gerald and Gail Ronson, Foundacioni Bamires Loftus Charitable dhe The Locker , të gjitha, të cilat gjithashtu financojnë AWIS në MB. Organizata të tjera bamirëse të përfshira përfshijnë Fondacionin Bamirës të Familjes Pears, Fondacionin “Ekzilarku” dhe Bluston Charitable Settlement. Këtu janë disa detaje për secilën nga këto tre bamirësi:

Fondacioni Bamirës i Familjes Pears drejtohet nga vëllezërit Pears që dikur u votuan si pronari më i keq në Mbretërinë e Bashkuar nga shikuesit e një programi për konsumatorët e BBC-së. Bamirësia e tyre financon gjithashtu grupin e mendimit islamofobik “Shoqëria dhe Shkëmbimi i Politikave”, Këshillin Sionist të të Krishterëve dhe Hebrenjve, Këshillin e Udhëheqjes Hebrenj, Unionin e Studentëve Hebrenj, Apelin e Bashkuar Çifut të Izraelit dhe normalizimin e bamirësive duke përfshirë “Mitzvah Day UK”, “Solutions Not Sides”, “The Iniciativat e Fondit Abraham”. Ajo gjithashtu ka financuar sektin ekstrem ultra-sionist Chabad, së fundmi në lajmet për tunelet e gërmuara ilegalisht nën selinë e tyre globale në Nju Jork.

Fondacioni i Ekzilarkut drejtohet nga David Dangoor, manjati i pronave që drejton firmën e pronave “Monopro”, e cila regjistroi asete prej 121.9 milionë funte në 2017-18. Fondacioni i tij financon gjithashtu grupin e mendimit islamofobik Henry Jackson Society dhe spastrimin etnik në Kudsin Lindor, nëpërmjet Fondacionit të Jerusalemit, si dhe Fondacionit të Sigurisë së Komunitetit, Forumit të Besimit dhe Bamirësisë, Institutit Tony Blair, Unionit të Studentëve Hebrenj, Këshilli i Lidershipit Hebre pro-Izraelit dhe Apeli i Bashkuar Hebre Izraelit, bamirësia më e madhe sioniste në vend.

Bluston Charitable Settlement drejtohet nga Anna Josse, e cila bashkëdrejton firmën private të kapitalit “Regent Capital” që ka themeluar dhe drejtuar fondacionin sionist Fondi i ri i Izraelit në Mbretërinë e Bashkuar në vitet 1990. Ajo gjithashtu ndihmon për të drejtuar “Prism the Gift Fund”, i cila është një shoqatë bamirëse që operon dhe vepron për një sërë bamirësish sioniste dhe të tjera. Josse është i diplomuar në Universitetin e Mançesterit (pas një marifeti në një seminar në Izrael) dhe ish-kryetar i JSoc. Ajo gjithashtu ka punuar në think-tank-in e Fondacionit të Tregut Social. Përveç financimit të gjenocidit nëpërmjet Beit Halochem, Bluston financon spastrimin etnik nëpërmjet Fondacionit Jerusalem në al-Quds-in e pushtuar dhe Fondit Kombëtar Hebre.

Ndër dëshmitë në faqen e internetit të Beit Halochem në Mbretërinë e Bashkuar është një nga Ian Austin, sionisti ekstrem dhe ish-deputeti laburist, i cili ka shfaqur një foto profili në X duke iu referuar Gazës me fjalët “Lëreni Izraelin të përfundojë punën”.

Ka edhe homazhe nga Bordi i Deputetëve, Kryerabini dhe madje edhe ambasadorja gjenocidale e Izraelit që mbështet kolonët Tzipi Hotevely në MB.

Në përgjithësi, Beit Halochem është i përkushtuar për të mbështetur forcat gjenocidale të pushtimit izraelit në Gaza në atë që duket të jetë shkelje e ligjit të bamirësisë në Mbretërinë e Bashkuar.

Ne do t’ia kalojmë provat që kemi zbuluar në Komisionin e Bamirësisë në Mbretërinë e Bashkuar./GazetaImpakt/Presstv/

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne