Bota

Siri, shkatërrohet raketa izraelite më e përparuar

Sistemi i mbrojtjes ajrore Pancir S-1 shkatërroi raketën më të përparuar sioniste të njohur si Lura.

Regjimi sionist nisi gjashtë raketa në drejtim të një instituti kërkimor shkencor në zonën Jamira në Rif Damask, ku njësia e mbrojtjes ajrore e Forcave Ajrore të Sirisë, duke përdorur sistemin e mbrojtjes ajrore Pancir S-1të Rusisë, shkatërroi tre raketa përfshirë raketën më të përparuar të regjimit sionist, e quajtur Laura. Sipas burimeve izraelite, raketa Lura është relativisht e vogël, duke peshuar rreth 1700 kg dhe një gjatësi prej pesë metrash, duke arritur 300 kilometra./ PT