EtiketeKuran

Historia Kultura

Maria ne Islam

Maria në librin e shenjte të muslimanëve, Kur’an është e vetmja grua që përmendet me emër dhe përshkruhet si e pastruar, e ndershme, e lavdëruar. Lindja e hz...

Historia

DYMBËDHJETË BURIMET E UJIT NË KUR’AN

Nga: Nexhat Ibrahimi Maksima kur’anore “dymbëdhjetë burime” (عَيْنًا عَشْرَةَ اثْنَتَا) ceket në Kur’an në dy raste, por në kontekste të ndryshme: “Dhe kur...

Kultura

Vargje nga Kurani që ia vlen t’i lexoni

“Kujto gabimet e tua, përpara se të përmendësh gabimet e të tjerëve”. “Kështu që mos e humb zemrën tënde. Mos bjer në dëshpërim. Ti do të jesh në krye, nëse je...

OPINIONE