EtiketePrishtinë

Rajoni

Prishtinë, hapet panairi i automjeteve

Në Prishtinë është hapur për herë të dytë panairi i automjeteve “Prishtina International Autoshow”, në të cilin marrin pjesë rreth 23 brende me nga dy e më...

Opinion Rajoni

Keqkuptimi Kosovë-Turqi

Luftërat Ballkanike të fundit shekullit të 19-të dhe fillimshekullit të 20-të kanë rezultuar me tragjedi të mëdha, ku qindra e mijëra banorë myslimanë të...

Opinion

Paradigmë e re mbi lidhje të vjetra

Në planin historik, Turqia mbetet trashëgimtarja e vetme e një perandorie shumëkombëshe, ku bënin pjesë edhe shqiptarët dhe ku ishin të integruar në saje të...

Opinion

Në mbrojtje të shekullarizimit

Sot shekullarizmi allakosovarçe shpik kultin e “kundër-radikalizmit”, “pro-perëndimizmit”, “europianizmit” dhe “arratisjes nga Lindja”, për të pretenduar një...

Rajoni

Liberia anulon njohjen e Kosovës

Liberia nuk do ta njohë Kosovën si shtet derisa negociatat në Bruksel mes Beogradit dhe Prishtinës nuk përfundojnë, deklaroi në Beograd ministri i Punëve të...

Opinion

Sintezë e madhe e qytetërimeve

Shkruan: Hysen MATOSHI, Prishtinë “Gëzimi për pavarësinë e Kosovës edhe për ne ka qenë gëzim e krenari e madhe dhe Turqia gjithnjë ka qenë përkrah Kosovës në...