Ushtria izraelite bombardon 2 xhami në jug të Rripit të Gazës

Ushtria izraelite ka vendosur në objektiv xhamitë “Ali bin Ebi Talib” dhe “Al-Istijabah” në jug të Rripit të Gazës nën bllokadë.

Sipas informacioneve të marra nga burimet lokale, avionët luftarakë izraelitë goditën me një pauzë nga një orë dy xhamitë në fjalë që ndodhen në jug të Gazës. Burimet theksojnë se xhamia “Ali bin Ebi Talib” dhe një shtëpi pranë saj janë shembur plotësisht ndërsa xhamia “Al-Istijabah” ka pësuar dëme të mëdha.

Kreu i Zyrës për media i qeverisë në Gaza, Selame Maruf në deklaratat e tij të mëparshme ka vënë në dukje se 52 xhami janë shembur plotësisht në sulmet e Izraelit kundër Rripit të Gazës ndërsa 110 xhami kanë pësuar dëme në mënyra të ndryshme./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne