ArkivaFebruary 2018

Opinion

Copëza brehtiane I

“Po, bë vetëm një plan! Ji vetëm një dritë e madhe! Pastaj bë dhe një plan të dytë! Shko dhe mos realizo asnjërin!’’ Bertolt (Eugen Berthold Friedrich) Brecht...

Bota

Fashistët në Itali jane në avantazh

Në Itali populistët janë në avantazh. “Lega” e djathtë mund të jetë fituesja e zgjedhjeve. Kryetari i saj Matteo Salvini nxit tani kundër migrantëve për të...

Bota

Italia po humbet rininё

Rinia e Italisё pavarёsisht shifrave mё tё mira nё ekonomi po largohet gjithnjё e mё shumё nga vendi. Zgjedhjet parlamentare mё 4 mars japin pak shkas pёr...

Opinion

Rikthimi i problemit Irlandez

nga Chris Patten. Përgjatë 20 viteve të fundit, Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda kanë vjelë frytet e marrëdhënies së ndërsjellët me respekt dhe paqe. Por...

Bota

Shteti izraelit takson kishat, reagon BE

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Politika të Jashtme dhe të Sigurisë, Federica Mogherini, lidhur me planin e Bashkisë së Jeruzalemit të...

Opinion

Ç’është dispozitivi?

/Giorgio Agamben/ 1. Çështjet terminologjike janë të rëndësishme në filozofi. Siç ka thënë një herë një filozof të cilin e respektoj shumë, terminologjia është...