A po kontrabandon Maryam Rajavi medikamente ilegale ne Shqiperi?

Në tre artikuj te mëparshëm, gazetari iranian Alireza Niknam ka botuar nje seri akuzash ndaj grupit terrorist muxhahedinet te Maryam Rajavit (MEK). Autori akuzonte muxhahedinet per kontrabande ilacesh nga Gjermania dhe Italia per ne Shqiperi.

Gazetari aludonte qe MEK-u ka ndertuar nje rrjet kontrabandistesh te cilet sjellin nga Italia dhe Gjermania ilaçe dhe pajisje mjekësore në kampin e MEK-ut në Shqipëri. Ai tregonte edhe per ekipin mjekesor qe transmetonte urdhrat e nevojshëm mjekësore në Itali dhe Gjermani. Mjeket qe ndodhen në kampin e MEK-ut jane doktor Abbas Shakri i cili në selinë e MEK-ut në Shqipëri punon me pseudonimin e Dr. Shahed, Dr. Alfredi dhe Dr. Adelina.

Ne nje postim te dates 26 tetor 2023 ne twitter / X, gazetari ka postuar edhe listen me ilace e cila sipas tij kontrabandohet nga Italia dhe Gjermania per ne Shqiperi. Lista qe ai ka postuar permban medikamentet e meposhteme.

 

1StelazineTrifluoperazinetab1150
2MesalazinMesalazintab500mg1200
3Vesicare(10mg)Vesicare(10mg)tab10mg300
4RanexaRanolazinetab500360
5Xarelto tab20120
6Xarelto tab10270
7SingulairMontelukast Natab10360
8Atacand(Condesartan)Condesartantab32mg360
9Roswera40Rosuvastatintab40mg210
10Roswera20Rosuvastatintab20mg360
11EbixaMemantinetab10270
12Alendronat(Fosavance)Alendronate Sodiumtab7096
13Zyiit(Plavix)Clopidogrel Bisulfatetab75600
14Sifrol(Miraparkin)Pramipexoletab0.52360

 

Nese aludimet e gazetarit iranian jane te verteta, atehere qeveria shqiptare do te duhet te nisi nje hetim te ketij procesi kontrabandimi qe armata muxhahedine ben drejt Shqiperise.

Ne te njejten kohe, gazetarja Ilda Hoxha e portalit faktoje.al te sponsorizuar nga USAID-i dhe instituti East West Management Institute (EWMI) do ishte mire qe te hetonte kete lajm dhe te tregoje nese organizata muxhahedine e Maryam Rajavit po ben nje kontrabande te ketille medikamentesh ne Shqiperi apo jo? / impakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne