Anketa: 80 për qind e amerikanëve mendojnë se politikat e Bidenit lidhur me Gazën nuk i shërbejnë paqes

Një anketë e zhvilluar nga CBS News, zbuloi se vetëm 20 për qind e amerikanëve mendojnë se administrata e presidentit të SHBA-së, Joe Biden, i shërben paqes lidhur me Rripin e Gazës. CBS News zhvilloi një anketë me 2.144 pjesëmarrës të rritur amerikanë në datat 6-8 dhjetor.

Sipas sondazhit, 34 për qind e të anketuarve thonë se veprimet e qeverisë së SHBA-së nuk i shërbejnë paqes lidhur me Gazën, ndërsa 20 për qind e tyre mendojnë se e kanë afruar drejt zgjidhjes paqësore. Ndërsa ata që mendojnë se veprimet e administratës së Bidenit nuk kanë ndonjë ndikim, përbëhet nga 46 për qind e pjesëmarrësve. Po ashtu 61 për qind e të anketuarve thanë se nuk pajtohen me “mënyrën e trajtimit të luftës Izrael-Hamas” nga presidenti Biden.

Ky qëndrim tregon ndryshime në përgjigjet nga grup-moshat e ndryshme. Ndërsa 68 për qind e pjesëmarrësve të moshës 30-44 vjeç nuk i miratuan veprimet e Bidenit. Kjo situatë është vërejtur edhe tek 63 për qind e grup-moshës 45-64 vjeç, 60 për qind e grup-moshës 65 vjeç e lart dhe 50 për qind e grup-moshës 18-29 vjeç.

Ka rritje në mesin e demokratëve që mendojnë se Izraelit po i jepet mbështetje më shumë sesa duhet

Shumica e të anketuarve preferojnë të mos komentojnë rreth qasjes së Bidenit ndaj protestave pro-palestineze në SHBA ndërsa theksohet se numri i atyre që duan dënimin e këtyre protestave është më i madh sesa i atyre që mbështesin ato. Vihet në dukje se qasja e Bidenit ndaj Izraelit ka shkaktuar dallime në rritje edhe brenda Partisë Demokratike./AA

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne