Shqiperia

Braktisi ushtrinë dhe shkoi në Amerikë, gabimi i kushton shtrenjtë shqiptarit

Do të jetë në dorën e Shërbimit të Imigracionit dhe Natyralizimit për të përcaktuar nëse shqiptari Viktor Camaj, 42 vjeç, do të mbetet në Shtetet e Bashkuara nën azil politik apo do të dëbohet për në Shqipëri.

Gjykatësi i Gjykatës i Rrethit Bill O’Grady dënoi Camaj, me 5 vjet e 8 muaj burg i cili ishte kapur në gjendje të dehur në zonën e Detroit.

Camaj i tha gjykatësit se ai jetoi në të parën Jugosllavisë në vitin 1994, kur lufta civile shkatërroi vendin e tij. Nga Mali i Zi, ai tha se ishte marrë nga ushtria shqiptare për të shërbyer në ushtrinë e tyre.

“Unë nuk doja të shkoj të luftoj për asnjë arsye. Unë u largova”, tha ai.  Lidhur me mënyrën se si ai ka përfunduar duke jetuar në Shtetet e Bashkuara, është shprehur se fillimisht ka qëndruan në Kissimmee, dhe më pas në Florida. “Unë shkova në Indiana,” tha Camaj. “Nuk mund ta kujtoj se çfarë ka ndodhur. Unë kisha pirë për një kohë të gjatë”. Dënimi i tij i fundit ishte në Howell në vitin 2008.

Makina e Camaj u ndal, ndërsa ai po i jepte në gjendje të dehur, me një nivel të lartë të alkoolit në gjak.

“Ju duket se jeni një njeri i mirë, por ju mund të pini vetëm nëse nuk jeni duke vozitur”, tha gjykatësi O’Grady për Camaj. “Dikush do të lëndohet ose do të vritet nëse vazhdoni ta bëni këtë.”

Ai kishte bërë disa vite burg kur u la një herë i lirë dhe tani është dënuar përsëri. Por, nuk dihet nëse Camaj do t’i jepet e drejta e qëndrimit në SHBA ku do vuaj dhe dënimin, apo do të dëbohet për në vendlindjen e tij.