Djalli “Hydra” Rajavi kundër OJQ-së shqiptare ASILA

Nga pranvera e vitit 2013 deri në fund të 2016, Kulti Rajavi u transferua nga Bagdadi në Shqipëri. Ata ngritën dyqane në Shqipëri falë një marrëveshjeje të errët midis qeverisë shqiptare dhe UNHCR-së

Marrëveshja u mbështet politikisht dhe financiarisht nga administrata e atëhershme amerikane. Kulti u transferua nga periferia e Tiranës, kryeqyteti shqiptar, në një kompleks të quajtur Ashraf 3 Camp në Manez, një qytezë pjesë e bashkisë së Durrësit. Kampi Ashraf ndodhet në një lokacion mjaft strategjik në distancë të barabartë nga Tirana, kryeqyteti. Durrësi është porti kryesor dhe qyteti i dytë më i madh i Shqipërisë dhe Aeroporti i Rinasit ishte i vetmi aeroport civil në Shqipëri deri disa vite më parë.

Kulti Rajavi gradualisht u bë një shqetësim sigurie dhe një dhimbje koke e rendit publik për Shqipërinë, vendin pritës. Fatkeqësisht, qeverisë Rama iu desh t’i nënshtrohej pothuajse çdo kërkese të çuditshme të Kultit. Shqipërisë, një anëtare e NATO-s dhe një vend evropian kandidat për anëtarësim në BE, iu desh të bashkohej me shkeljet e rënda të të drejtave të njeriut të kryera përtej lëmshit të telit  që rrethon kampin e Ashrafit. Si shqiptar, gazetar, qytetar më vinte turp nga qeveria shqiptare dhe qasja e saj ndaj kultit Rajavi. Qeveria servile i tha “po” pothuajse çdo vendimi dhe praktike të Kultit Rajavi, si: martesa është “haram”, të kesh fëmijë “haram”, familja “haram”, të flasësh me anëtarët e familjes (le më të takohesh me ta) “haram”, skllav  papaguar, puna nga të moshuarit dhe anëtarët me  shëndet  te dobët “hallall”, vrasja e anëtarëve të kultit të maskuar si aksident noti “hallall”, vrasja e një shtetasi shqiptar të maskuar si aksident pune “hallall”, perndjekja e disidentëve të kultit “hallall”, angazhimi në aktivitete terroriste kundër një kombi sovran “hallall” etj.

Organizata Jofitimprurese, Shoqata ASILA

Në tetor 2021, disidentët e Kultit Rajavi në Shqipëri dhe disa miq shqiptarë të tyre mbështetën një nismë të Hassan Heyranit për të krijuar dhe regjistruar në institucionet përkatëse shqiptare një OJQ të quajtur ASILA (Shoqata për Mbështetjen e Iranianëve në Shqipëri). OJQ-ja jonë u bë menjëherë një pikëllim për Kultin Rajavi. Disidentët e këtij Kulti dhe miqtë e tyre shqiptarë ishin në shënjestër të vazhdueshme të një fushate shpifjesh nga Rajavi dhe miqtë e saj të mirëpaguar mes politikanëve aktualë dhe të dikurshëm të huaj.

ASILA nën dorën e fortë të CEO-t të saj Mersuli luftoi dhe zgjeroi aktivitetin e saj në dobi të anëtarëve të saj iranianë, por gjithashtu duke shërbyer si një fener shprese dhe një imazh lirie për të burgosurit e varfër dhe të shtypur të kampit Ashraf 3 në Manez. Një numër njerëzish u larguan ndonjëherë edhe në mënyra të çuditshme nga Kulti. Liria për një Kult të tillë është po aq e dëmshme dhe vdekjeprurëse sa drita e diellit për një vampir. Ekzistenca dhe shembulli i një jete normale përtej Ashraf 3 ishte vdekjeprurëse për Kultin, pra Kulti dhe sundimtarët e tij të huaj ushtronin presion mbi qeverinë shqiptare për të çmontuar ASILA-n ose të paktën për ta neutralizuar atë. Nga korriku 2021, çdo truk në libër u provua kundër ASILA-s. Një urdhër kontrolli në ambientet e OJQ-së ASILA si dhe në shtëpitë dhe makinat e një duzinë anëtarësh iranianë të ASILA-s u nënshkrua nga një gjyqtar në Tiranë. Këta disidentë iranianë u morën në pyetje për disa orë nga oficere  të Drejtorisë Kundër Terrorizmit të Policisë së Shtetit Shqiptar. Rezultati neto ishte zero. Policia nuk sekuestroi drogë, armë, eksplozivë, mallra të vjedhura, letra të falsifikuara, etj. I gjithë operacioni doli të ishte  tipik “shumë zhurmë për asgjë”.

MEK u kthye në mënyrat e vjetra të sulmit të dhunshëm, ndaj një panairi libri në Durrës (një panair libri i mbështetur nga Ministria e Kulturës dhe Këshilli i Durrësit) vetëm sepse ASILA kishte tezgën e saj modeste në panairin e librit. Si gjithmonë, Kulti Rajavi është alergjik ndaj librave! Përfaqësuesit e ASILA-s denoncuan zyrtarisht në policinë e Durrësit dhe paditën në mënyrë të rregullt anëtarët dhe komandantët e Kultit që sulmuan panairin e librit. Fatkeqësisht, autorët e një krimi të tillë u liruan brenda 12 orëve pasi u mbajtën në paraburgim.
Deri në vjeshtën e vitit 2022 aktiviteti i ASILA-s dhe fluksi i dezertimit të të burgosurve nga kampi Ashraf 3 u rrit. Edhe një raport i pavlerë dhe tejet joprofesional, por zyrtar i publikuar nga Microsoft, i cili shpif për CEO-n dhe Sekretarin e Përgjithshëm të ASILA-s, nuk arriti të pengojë ASILA-n dhe anëtarët e saj.

Rajavi dhe Kulti i saj kriminal u përfshi në një krizë ekzistenciale jo vetëm nga veprimtaria e ASILA-s, por edhe për shkak të dështimit të plotë të mjetit të tyre kryesor dhe të vjetër të propagandës për ndryshimin e regjimit në Iran. Deus ex Machina, segmentet kuislinge të Policisë Shqiptare në shërbim të Kultit Rajavi, që shkelin ligjin shqiptar të mbyllur në objektin e Karrecit (kamp i mbyllur për migrantët e paligjshëm) gjashtë anëtarë të ASILA-s, konkretisht:

Hassan Heyrani, i fejuar me një zonjë shqiptare; Ali Hajari (babai i një vajze shqiptaro-iraniane); Mehdi Suleimani, i fejuar me një zonjë shqiptare; Gholamreza Shekari martuar (martesë fetare) me një zonjë shqiptare; Hassan Shahbaz; dhe Ehsan Bidi. Asnjë prej tyre nuk është emigrant ilegal në Shqiperi. Ata erdhën në vendin tim, thotë gazetari shqiptar, si rezultat i një marrëveshjeje të nënshkruar mes UNHCR-së dhe qeverisë shqiptare. Të gjithë ata gëzojnë statusin e “personit të mbrojtur” sipas Aneksit IV të Konventës së Gjenevës.

Pas një sërë ankesash, protestash dhe apelesh me shkrim nga ASILA, nga të dashurit e tyre shqiptarë dhe nga një avokat i punësuar nga ASILA, një oficer i lartë i policisë shqiptare është përgjigjur me shkrim se këta anëtarë të ASILA-s janë mbyllur në objektin e Karrecit për arsye te sigurisë kombëtare. Një përgjigje e tillë më kujtoi ditët e errëta të komunizmit kur shqiptarët mbylleshin në burg deri në 8 vjet me akuzën e agjitacionit dhe propagandës kundër pushtetit popullor!!!! Një kombinim i aksionit të ASILA-s, një fushate mediatike dhe grevave të urisë nga të burgosurit e detyruan policinë shqiptare, megjithë këmbënguljen e Kultit Rajavi për të liruar Heyranin, nënkryetarin e ASILA-s. Megjithatë, atij iu dha urdhër dëbimi!

Sot

Qeveria shqiptare dhe kryeministri Rama, duke u sjellë si një diktator kazan në shërbim të një ish-terroristi të gjakosur të quajtur “Hydra” i Manezit i njohur si Mariam Rajavi, kanë shënuar shumë “fitore” ndaj ASILA-s.

Gjegjësisht:

Hassan Heyrani, nënkryetari i ASILA-s, pas dëbimit nga Shqipëria, jeton në Greqi i pajisur me leje të rregullt qëndrimi.

Ehsan Bidi u dërgua me forcë nga  Karreci në Aeroportin e Teheranit përmes aeroportit Sabiha Gogcem të Stambollit.

Gholamreza Shekari u lirua nga Karreci, por iu dha urdhër dëbimi. Kulti Rajavi informoi policinë greke për kalimin e paligjshëm të zotit Shekari në Greqi. Ai u ndalua nga policia greke. Ata e turpëruan dhe e mbajtën në një kamp me tela me gjemba për emigrantët e paligjshëm “specialë” pranë qytetit të Gumenicës. Më pas e dëbuan në Shqipëri. Policia e mbylli në  Karrec dhe lëshoi një urdhër dëbimi (30 ditë afat; pika e daljes nga territori shqiptar: Aeroporti Ndërkombëtar i Rinasit).
Ali Hajari është ende i mbyllur në ambientet e paraburgimit. Zonja e tij shqiptare lindi vajzën e Aliut ndërsa Aliu ishte ende i mbyllur në  Karrec. Ky akt mizor ishte një mirësjellje e Kultit Rajavi në bashkëpunim me segmente kuislinge të policisë dhe politikës shqiptare.

Mehdi Suleimani është ende i mbyllur në Karrec.

Edona Hunda, anëtare e ASILA-s dhe e fejuara e zotit Suleimani, u vu në shënjestër të segmenteve kuislinge të policisë shqiptare, të dyshuara për trafik droge. Falë punës së tyre të dobët dhe sjelljes jashtëzakonisht joprofesionale, ata lanë gjurmë dixhitale të marrëveshjes së tyre aktive me Kultin Rajavi. Metodat proaktive të marrjes në pyetje të aplikuara nga disa policë dështuan me zonjën me vullnet të fortë. Ajo u lirua në më pak se 12 orë dhe akuzat e sajuara për trafik droge u hodhën në ujë.

Hassan Shabaz është ende i mbyllur në Karrec.

Moussa Jaberifar u mbyll në burgun e Durrësit me akuza të sajuara për trafik droge. Gjyqtari urdhëroi lirimin e tij pas nja dy muajsh burg, pasi “narkotikët” e trafikuar prej tij rezultuan të ishin ilaçe normale mjekësore të blera në një farmaci të zakonshme në periferi të Tiranës. Ka ende përpjekje të vazhdueshme të Kultit Rajavi në bashkëpunim me qytetarët shqiptarë për ta kthyer z. Jaberifar në burg pasi ai është ende teknikisht i pandehur në një “rast droge”.

Mahmoud G. Deghan dhe Malek Bitmashal u bënë viktima të komplotit gjenial të hartuar mirë. Një ish-anëtar i MEK-ut deklaroi se dyshohet se disa anëtarë të ASILA-s ishin në kontakt me shërbimin sekret iranian dhe madje pretendonin të merrnin para nga shërbime të tilla. Dy zotërinj të lartpërmendur, edhe pse krejtësisht të pafajshëm, u trembën për akuza të tilla të pabaza dhe vendosën të largoheshin nga Shqiperia ilegalisht për të shpëtuar nga akuzat e rreme të ngritura nga segmente kuislinge të policisë shqiptare.

Secili prej tyre bleu një pasaportë italiane të falsifikuar dhe u përpoq të largohej nga Shqipëria për në Brindisi në Itali nëpërmjet portit shqiptar të Vlorës. Mjaft e çuditshme ata i blenë këto pasaporta nga një kontakt i vjetër i Kultit Rajavi, i njëjti person që pajisi me një pasaportë të falsifikuar të vendit të BE-së një tjetër dezertor të Kultit Rajavi disa vite më parë. Policia e Vlorës i ndaloi të dy dhe tani të varfërit akuzohen për “posedim dokumentesh identifikimi të falsifikuar”, neni 166 i Kodit Penal Shqiptar. Nëse shpallen fajtorë nga një gjykatë, ata përballen me 6 muaj deri në 3 vjet burg!

Mohammad Reza, i cili duket se është anëtari i ASILA-s, është objektivi i radhës i Kultit Rajavi. Perndjekesit shqiptarë po përpiqen shumë ta fejojnë atë duke perdorur një grua shqiptare që ishte e dashura dhe e cila gjithashtu ngriti akuza të sajuara dhe paditi Bijan Pooladrag, një iranian i larguar nga Kulti Rajavi. Fatkeqësisht, z. Pooladrag u dënua me dhjetë vjet burg për akuza të rreme për terrorizëm nga një gjykatë në Tiranë. Është shumë e mundur dhe e mundshme që një grua e tillë me sjellje liberale të vendosë një kurth të ngjashëm (akuza të sajuara dhe një periudhë të gjatë burgimi) edhe për Mohammad Reza-n.

Si përfundim, janë 11 anëtarë të shoqatës ASILA në internim të detyruar, në burg, në objektin e Karrecit, nën hetim gjyqësor në pritje të një dënimi të mundshëm me burg. Të gjithë pa akuzë ose me akuza të sajuara! ASILA ka vetëm 33 anëtarë modest, kështu që 11 anëtarë në vështirësi do të thotë se Kulti Rajavi ka arritur të neutralizojë ose gjysmëneutralizojë një të tretën e anëtarëve. Megjithatë, ASILA nuk ka vdekur apo po vdes.  ASILA po lufton fort dhe po reziston!/TehranTimes/GazetaImpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne