Në kërkim të humanizmit!

Nga Dr Mahathir Mohamad
1. Është pothuajse e pamundur të gjesh fjalë për të përshkruar tmerrin dhe mizoritë që kryhen në mënyrë vazhdueshme mbi palestinezët, veçanërisht fëmijët.

2. Ne, bota, i dëshmojmë këto në komoditetet e shtëpive tona, por jemi të pafuqishëm për të bërë asgjë.

3. Është e trisht të shohësh fëmijë në Gaza, të cilët vrapojnë duke kërkuar prindërit e tyre, me siguri të vdekur.

4. Për mirësi, këta janë fëmijë, moshatarë të fëmijëve tanë, nipërve tanë, për të cilët do të reagonim edhe pas pickimit të insekteve.

5. A e kemi humbur njerëzimin tonë? A nuk kemi dhembshuri, keqardhje, lot për ta?

6. Në të vërtetë, ne shohim protesta në të gjithë botën, por duket se ata që kanë fuqinë për t’i dhënë fund këtij krimi nuk i shqetëson.

7. Ndërsa ne nuk mund të presim që izraelitët gjakatarë të ndalojnë zbavitjen e tyre të vrasjeve, ne duhet të paktën të shohim kombe udhëheqëse të civilizuar që bëjnë atë që është e nevojshme. Ata mund të bëjnë një ndryshim.

8. Bota e qytetëruar ka arritur gjëra të mëdha dhe madje ka dërguar njerëz në hënë. E megjithatë, ata nuk po arrijnë t’i japin fund masakrës së palestinezëve, përfshirë fëmijët e tyre.

9. Ne luftojmë për të drejtat e kafshëve, por lejojmë qeniet njerëzore si ne të poshtërohen vazhdimisht në mënyrën më të keqe të mundshme…abuzohen, torturohen dhe vriten për më shumë se 70 vjet!

10. Ne shqetësohemi për varfërinë dhe të pastrehët, megjithatë, ne shohim, shtëpitë e palestinezëve duke u shkatërruar, fshatarët të dëbuar dhe shtëpitë e tyre të rrafshuara, ndërsa njerëzit janë brenda tyre. Dhe tani lagje të tëra, ndërtesa, spitale bombardohen dhe rrafshohen në tokë.

11. Bota e qytetëruar çdo ditë dëshmon se aty po kryhen gjenocid.

12. Dhe ka nga ata që heshtin, në heshtje, i japin Izraelit mbështetje morale dhe materiale armë, inteligjencë dhe fonde.

13. Çfarë lloj njerëzish janë këta?

14. Ata flasin për sigurinë e Izraelit. Më 7 tetor, rreth 1,400 izraelitë u tha se kishin vdekur. Që atëherë, pothuajse asnjë vdekje. Por 10,000 palestinezë janë vrarë tani. Sa të tjerë duan të vrasin izraelitët?

15. Siguria e kujt është në të vërtetë ajo që ishte shkelur?

16. Ne shohim ushtarë izraelitë, por jo ushtarë palestinezë, vetëm civilë.

17. Duket se SHBA dhe aleatët e saj nuk duan që vrasjet të ndalen.

18. Izraeli tani flet për një armëpushim 4-orësh çdo ditë, një pauzë humanitare. Me sa duket për të lejuar civilët të lëvizin në zona “të sigurta”.

19. Sapo të përfundojë kjo pauzë, vrasjet do të vazhdojnë dhe civilët do të vdesin në grup, do të bombardohen dhe do të copëtohen në copa.

20. Ajo që po ndodh në Gaza nuk është luftë. Ka vetëm ushtarë izraelitë që vrasin në masë civilët palestinezë, përfshirë fëmijët. Është një masakër nga një shtet mbi një popull.

21. Është një konflikt që ka shkelur çdo gjë që është njerëzore, morale dhe vlerash. Është një masakër pa ndjenjë humanizmi.

22. Një konflikt ku sionistet po shfaqin para të gjithëve arrogancën, përçmimin, brutalitetin, dhe natyrën e paqytetërua.

23. Ne nuk kemi më të drejtë të pretendojmë se jemi të qytetëruar.

24. Jemi bërë barbarë.

/gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne