Raisi: Izraeli përfundimisht do të shembet pavarësisht mbështetjes së fuqive arrogante

Presidenti iranian Ebrahim Raisi tha se regjimi izraelit do të zhduket përfundimisht megjithë mbështetjen e pakushtëzuar që merr nga fuqitë arrogante globale.

“Regjimi i rremë sionist, i cili merr mbështetje nga fuqitë arrogante globale, sigurisht që do të zhduket. Padrejtësia dhe shtypja nuk mund të zgjasin kurrë përgjithmonë, dhe ky është një premtim hyjnor. Ajo që do të zgjasë është drejtësia,” tha ai të shtunën në një tubim popullor në qytetin veriperëndimor Zanxhan.

Raisi tha se armiqësia e armiqve ndaj kombit iranian, Revolucionit Islamik të vitit 1979, sistemit islamik dhe komandantit të lartë martir, gjeneral-lejtnant Kasem Soleimani është për shkak të faktit se Republika Islamike si dhe Lideri Suprem i Revolucionit Islamik i kushtojnë rëndësi të veçantë të drejtave të palestinezëve të shtypur.

“Parimi i fesë sonë dhe politika jonë është të mbrojmë njerëzit e shtypur të botës,” tha ai.

Raisi tha se ndërsa mbështetja e popullit iranian për palestinezët ka gjeneruar armiqësi dhe sulme verbale kundër tij gjatë katër dekadave të fundit, populli iranian ka mbetur i palëkundur në mbështetjen e tij.

“Gjatë këtyre katër dekadave, armiku sanksionoi dhe kërcënoi, vendosi një bllokadë ekonomike dhe bëri armiqësi të llojeve të ndryshme, por kombi iranian fitoi në këtë luftë vullnetesh”, tha ai.

Presidenti iranian tha se armiqtë, megjithë përpjekjet dhe kërcënimet e shumta, kanë dështuar në mënyrë të mjerueshme në komplotet e tyre kundër Iranit, ndërsa specialistët e rinj iranianë kanë fituar dhe përdorur teknologji të fundit.

“Ata menduan se mund të na largonin nga industria bërthamore, por nuk mundën. Kështu ka qenë edhe në industrinë ushtarake, por janë realizuar shumë punë të mëdha dhe shumë të tjera janë në vazhdim e sipër. Ata donin që ekonomia jonë të mos rritej, por ajo u rrit. Sipas statistikave kemi mbi 5% rritje ekonomike. Ata donin të ndalonin prodhimin, por ne ringjallëm shumë njësi prodhuese joaktive dhe gjysmë aktive”, tha Presidenti Raisi./parstoday

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne