EtiketeIslam

Islamofobi Opinion

Ezani

nga Rudian Zekthi. I. Para disa ditësh organet ligjzbatuese të vendit kanë nisur procedim penal me akuzat për racizëm dhe nxitje të urrejtjes për një tifoz të...

Bota Opinion

Franca: Laicizmi jakobin

Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Në shkollat e pakicave në Turqi ose në vendet ku ndodheni, mendoni sikur të ndalohen ekskursionet e shkollës së bashku me fëmijët për...

Opinion

Guru-ja

Dje në mbrëmje emisioni Opinion, te KlanTv, trajtoi temën “A duhet të besojmë te Guru-të?” U tha e çnuk u tha aty, por ajo që dua të ndalem është se njerëzve...

Historia Kultura

Maria ne Islam

Maria në librin e shenjte të muslimanëve, Kur’an është e vetmja grua që përmendet me emër dhe përshkruhet si e pastruar, e ndershme, e lavdëruar. Lindja e hz...

Opinion

E bukura në Islam

Shkruan: Seyyed Hossein Nasr Në Islam, ashtu si mëshira, dashuria dhe paqja, e bukura konsiderohet atribut i Zotit, bile njëri nga emrat e Tij është al-Jamil...

Kultura

Agjërime spirituale

nga Rossella Tercatin Në mesin e majit ka nisur Ramazani, muaji i shenjtë i fesë islame në të cilin, nga agimi deri në muzg, nuk konsumohen as ushqim dhe as...

Opinion

NJË SHKRIM PARA YLESË

Ismail Bardhi Duke biseduar me shokun tim të dashur i kujtuam bisedat tona (të disa shokëve) prej para disa dhjetëvjeçarësh, në lidhje me ngjarjet nga fillimi...

Opinion

Mysliman’ja si qytetare?

Nga Senada Tahirović Identiteti femëror i myslimanes është i larmishëm dhe nuk është risi se myslimanet janë ato të cilët nuk e mbajnë shaminë/hixhabin në...

Kultura Libra

Problemi i seksualitetit dhe fetë

Frithjof Shcuon Fragment i shkëputur nga libri: “The Essential Frithjof Schuon” edited by Seyyed Hossein Nasr (World Wisdom, 2005), f. 408-422. Në parim, do të...

Opinion

Lufta globale ndaj Islamit

Përpjekja e grushtit të shtetit të 15 korrikut në Turqi mund të përshkruhet si një operacion i kryer si pjesë e luftës globale ndaj Islamit Turqia ka pësuar...

Islamofobi Opinion

Vrasja e Muslimanëve

Në Indi sot, nacionalizmi ka një fe. Hinduizmin. Ne mund t’i biem rrotull dhe t’i referohemi si Hindutva, safronizmi ose ashtu si e quan partia në...

Islamofobi Opinion

Përse e zgjodha mbulesën?

NGA IVONE REDLAY, GAZETARE BRITANIKE Shumë udhëheqës e gazetarë i kanë zbukuruar shkrimet e tyre ndaj keqtrajtimit të gruas në Islam, duke mos biseduar, qoftë...

Kultura Opinion

Funksionalizmi i mendimit islam

Nga Dr. Muhamed Mustafi, Fakulteti i Shkencave Islame, Shkup Hyrje Në botën e mendimeve ekzistojnë shumë ide, çështje dhe problematika që shqyrtohen për masën...

Bota Historia Opinion

Politikanët nuk janë engjëj

Dr. JASIR KADI Nëse bashkësia jonë e muslimanëve do të studionte historinë islame – pra, realisht ta studiojnë, dhe jo vetëm të dëgjojnë versionet e “qëruara”...