Bota Shqiperia

Ministri i Jashtëm i Palestinës Riad Malki: Vendimi i Trampit nuk ndryshon asgjë nga parimet e së Drejtes Ndërkombëtare.

nga Ambasada Palestineze në Shqipëri.

Ministri i Jashtem i Palestines Riad Malki

Vendimi i Trampit nuk ndryshon asgjë nga parimet e së Drejtes Ndërkombëtare.

E perseris, Jeruzalemi eshte pjesë e pandashme e territorit të pushtuar Palestinez.

Dekalarata amerikane nuk ndikon aspak ne të të drejtat tona ne Jerzualem.

Vendimi i Trampit i zhvesh SHBA -të nga legjitimiteti i saj si “ndërmjetës” në proçesin e paqes.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë vetëdistancuar nga roli i saj ne proçesin e paqes madje edhe nga roli i saj ne “Kuartetin Nderkombetar”.

Amerika eshte bere pjese ne konflikt dhe jo ndermjetes, çka e privon ate nga çdo rol qe mund te luaje ne proçesin e paqes.

Nga ajo qe kemi pare dje, duket qarte qe Amerika e ka izoluar veten e saj nga e Drejta Nderkombetare eshte radhitur me shtetet e vogela mashtruese si Izraeli.

No automatic alt text available.