Bota

6500 palestinezë në robëri të izraelitëve

Në deklaratën e bërë nga kryetari i delegacionit për të burgosurit palestinezë, u tha se 6500 palestinezë janë detyruar të kalojnë muajin e Ramazanit në burgjet gjenocidale të regjimit izraelit.

Isa Karaki tha se 350 prej 6500 të burgosurve palestinezë ishin gra dhe se 48 të burgosur palestinezë kishin qëndruar në burgjet gjenocidale të regjimit izraelit që prej 20 vjetësh.

Gjatë fjalimit të tij, kryetarit i delegacionit për të burgosurit palestinezë tha se muaji i bekuar i Ramazanit filloi në një kohë kur regjimi gjenocid izraelit kishte arritur në një fazë ekstreme të iniciativave shtypëse dhe vrasëse ndaj grave dhe fëmijëve palestinezë.

Isa Karaki theksoi domosdoshmërinë e mbështetjes ndërkombëtare për të burgosurit palestinezë.

Burimi : Rast Haber/ ML