Bota

Aktorja muslimane Zaira Wasim lë Bollywoodin për Islamin

Aktorja muslimane Zaira Wasim është ndarë publikisht me industrinë e filmit Bollywood, në mënyrë që ajo të mund t’i afrohet Allahut.

Zonja Wasim, e cila është me prejardhje nga Kashmiri, ka marrë një numër të madh vlerësimesh, duke përfshirë çmimin Filmfare, Çmimin Kombëtar të Filmit, si dhe Çmimin Kombëtar të Fëmijës për Arritje të Jashtëzakonshme në vitin 2017.

Ajo bëri debutimin e saj me rolin e mundësit Geeta Phogat në filmin biografik sportiv Dangal (2016), i cili ishte filmi më i lartë fitues në historinë e Bollywoodit, 2000 crore – 290 milionë dollarë).

Aktorja e mëparshme ka postuar statusin e mëposhtëm në faqen e saj zyrtare në Facebook:

“5 vjet më parë kam marrë një vendim që ndryshoi jetën time përgjithmonë. Ndërsa shkela në Bollywood, ai më hapi dyert e popullaritetin masiv për mua, dhe shpesh u identifikova si një model për të rinjtë. Sidoqoftë, kjo nuk është diçka për të cilën bëj në lidhje me idetë e mia për suksesin dhe dështimin, të cilin sapo kisha filluar ta zbuloja dhe të kuptoja.

“Ndërsa i mbusha 5 vjet sot, unë dua të rrëfej se nuk jam me të vërtetë e lumtur me këtë identitet, dmth linjën time të punës. Për një kohë shumë të gjatë tani është ndjerë sikur kam luftuar për t’u bërë dikush tjetër.

Teksa sapo kisha filluar të shqyrtoja dhe të kuptoja gjërat për të cilat i kushtova kohën, përpjekjet dhe emocionet e mia dhe u përpoqa të kapja një mënyrë jetese të re. Kjo fushë me të vërtetë më solli shumë dashuri, përkrahje dhe duartrokitje në rrugën time, por ajo që bëri gjithashtu ishte rruga që më çonte në një rrugë të injorancës, ndërsa unë fillova të besoj.

Ndërsa vazhdova të kaloj me jetën me besim, vazhdova të përpiqesha ta bindja veten se ajo që po bëja është në rregull dhe me bereqet. Bereqet është një fjalë kuptimi i të cilit nuk është i kufizuar me bekim, lumturi, por ajo gjithashtu fokusohet në idenë e stabilitetit.

“Kur’ani dhe udhëzimi i të Dërguarit të Allahut (a.s.) u bë faktori i peshimit në vendimmarrjen dhe arsyetimin tim dhe kjo ka ndryshuar qasjen time ndaj jetës dhe kuptimit të saj.

“All-llahu na udhëzon anijet tona për të gjetur bregun dhe na ndihmon të dallojmë të vërtetën nga mashtrimit. Allah na bën që ne të forcojmë besimin (Imanin) tonë dhe të na bëjë ne mesin e atyre që angazhohen në përkujtimin e Tij dhe i bëjnë zemrat tona të qëndrueshme dhe na ndihmo të qëndrojmë të palëkundur.

Allahu na jep një kuptim më të mirë të mençurisë së Tij dhe na lejon të shfaqim përpjekjet tona për të lehtësuar dyshimet dhe gabimet në nivelet individuale dhe të udhëzojmë njëri-tjetrin. Allahu na pastroftë zemrat tona nga hipokrizia, arroganca dhe injoranca dhe na përmirësoftë synimet tona dhe na faltë sinqeritet në të folur dhe në veprat tona. Amin!”

Burimi : IQNA / ML

OPINIONE

INTERVISTA